(EDINBURGH, İSKOÇYA, 26 Ağustos 2015) - Discovery Networks International Başkan Yardımcısı ve Kreatif İşler Başkanı Phil Craig birkaç yüksek profilli dizinin tanıtımı ile 2015 Edinburgh Uluslararası Televizyon Festivali’nin açılışını yaptı. Craig, 2015 ve 2016 yıllarında yepyeni dizilerin Discovery’nin gerçeğe dayalı ve life-style/yaşam tarzı içerik sağlayan kanallarında 220’den fazla ülkede yayın yapacağını duyurdu.

 

Craig: “Discovery International’in yeni ve dinamik listesini oluştururken, uluslararası seyircimizin ilgisini çekecek hikayeler ve karakterler bulmak için dünya çapında bir tarama yapıyoruz. İzleyicileri çılgın sorular sormaya iten popüler bilim, ücretsiz açık karayolu maceraları, Sydney Limanı’nın enerjisi ve güzelliği, dünyanın en heyecan verici turbo alt kültürleri ve başlangıcın günlük mucizesi - tüm bu yeni programlar, Discovery’nin içerisinde yaşadığımız bu olağanüstü dünya ile ilgili merakımızı giderme ana vaadini karşılama misyonunu tamamlıyor. Bu diziler ve özel yayınlar yeni, çığır açıcı ve oldukça eğlenceli” dedi.

 

Craig’in yapımcılığı altındaki, Discovery Network International’in yeni içerik listesi şöyle:

 

FREE RIDE (wt) (2016 Kış)

Dünyayı sadece kendi hünerleriniz ve yabancıların iyi niyetine güvenerek dolaşmayı göze alabilir misiniz? Bir adam bunu yapabileceğinizi düşünüyor. Maceracı, hayatta kalma ustası, yeşil tutkunu Rob Greenfield, tüm Güney Afrika’yı parasız seyahat etmek gibi çok cesur bir planla epik bir yolculuğa çıkmak üzere. Seyahatlerinin her adımını belgeleyecek olan ve aynı zamanda ona bu seyahatte eşlik edecek olan isim ise film yapımcısı James Levelle. Brezilya’nın gecekondu mahallelerinde yatak değiş tokuşundan tutun, Amazon’da yıldızlar altında uyumaya, arka sokak restoranında yemek parası için tabak yıkama ve büyük bir tıra otostop çekmeye kadar Rob (ve James) bunu başarmaya kararlılar. Dil engelleri ve uç nokta kültür çatışmaları, şiddetli fırtınalar, kavurucu sıcak ve sert arazilerle yüzleşmede, Rob bu macerasında tamamen ona yabancı olan bu insanları kendisine yardım etmeleri için ikna edebilecek mi? FREE RIDE bilinmezliğe doğru yol alan zor ve engebeli bir yolculuk. FREE RIDE, Raw TV tarafından Discovery Network International için yapılmış 6x60’lık bir hayatta kalma dizisidir. Elizabeth McIntyre tarafından yürütülen dizinin yapımcılığını Liz Brach, Marion Haberman üstlenmektedir. Sam Maynard ve Rebecca North Raw TV adına dizinin baş yapımcılığını üstlenmektedir.





DRIVING WILD (wt) (2016 İlkbahar)

10 senedir, Marc ‘Elvis’ Priestley, McLaren Racing için dünyayı Formula 1 mekaniği olarak gezdi. Yeryüzündeki en iyi, en dikkatli yapılmış, en pahalı ve güçlü arabalarında yeteneklerini sergiledi ve takımın 2008 yılındaki Dünya Şampiyonası zaferini yakaladığı esnada pit ekibinde bir numaraydı. Şimdilerde çok daha farklı uluslararası bir zorlukla yüzleşmeye hazırlanıyor. DRIVING WILD,Elvis’in özüne dönerek dünya etrafında kendini olağanüstü araba kültürlerine dahil ettiği maceranın mühendislikle buluşmasıdır. Ancak sadece izlemek için orada değil. Priestley her sürücü grubuyla kendi F1 uzmanlığını onların köklü bilgi ve becerilerini birleştirerek, yüksek oktan, yüksek baskılı yarışlara hazırlandıkları esnada ustaca bir araç modifikasyonu sunabilmek için birlikte çalışacak.  Yeryüzünün her bir uzak köşesindeki hareketli ve kalabalık şehirleri seyahat eden Elvis’i DRIVING WILD’da diğer araba meraklılarıyla onların garaj ve atölyelerinde, eşsiz yarışlara hazırlanmak için eşi benzeri olmayan bir araç yaratırken ve uyarlarken görüyoruz. DRIVING WILD, Dragonfly tarafından Discovery Networks International için çekilen 6X60’lık bir turbo serisidir. Elizabeth McIntyre tarafından yürütülen dizide, Liz Brach ve Marion Haberman baş yapımcılığı üstlenmiştir. Clare Mottershead ise Dragonfly adına baş yapımcılığı üstlenmiştir.


 

QUESTION EVERYTHING (wt) (2016 İlkbahar)

Bildiğinizi sandığınız her şeyi sorgulama hazır olun! Bilimde basit soruların etkili sonuçları olabilir. Her cevap bizi tavşan deliğinde daha derine büyüleyici bilgilere doğru sürükler. Bu seride, uzman fizikçi Dr. Derek Muller çoğu insanın cevaplanamayacağına inandığı soruları arıyor. QUESTION EVERYTHING, rakamlara görsel açıklama getiren patlayıcı deneyler, ilginç sokak gösterileri, zorlayıcı bilim ziyaretleri, çarpıcı infografikler kullanarak bizim şimdiye kadar sadece hayal edebildiğimiz dünyaları gerçekliğe dönüştürüyor. Bu yanıtlanamayan soruları cevaplarken Müller, Dünyanın nasıl işlediği ve nasıl karar verdiğimiz gibi günlük hayatımızla ilgili hızlı ve gerçeğe dayalı bilgiler veriyor. Sonunda en büyük bilimsel soruların bile cevaplarının köklerinin kendimizde olduğunu göreceğiz.QUESTION EVERYTHING Essential Medya tarafından Discovery Networks International için çekilen bir 6x60 popüler bilim dizisidir. Elizabeth McIntyre tarafından yürütülen dizinin baş yapımcılığını Liz Brach yapımcılığını da Marion Haberman üstlenmektedir. Alan Erson ve Chris Hilton da Essential Media adına dizinin baş yapımcılığını üstlenmektedir.

 

SYDNEY HARBOUR UNCOVERED (wt) (2016 Sonbahar)

Dünyanın en büyük doğal limanı ikonik olduğu kadar destansıdır ve her tatilcinin ölmeden önce göreceği yerler listesinde yer alır.SYDNEY HARBOUR UNCOVERED eşsiz ve limanın her yerine erişimi olan belgesel serisi karakter odaklı anlatımlar ve sinematik blue-chip çekim teknikleri ile izleyicileri, dünyanın en büyük doğal limanının perde arkasına götürüyor. Sydney Harbour, yılda 40 milyondan fazla ziyaretçi alan kompleks bir dağıtım, turizm, endüstri, kültür ve ticaret ağıdır, onu yöneten insanlar için ise dev bir lojistik zorluktur. Dizide, limanı “ofis”leri olarak adlandıran farklı ve izleyiciyi içine çeken kastımızın günlük gerilimleri ve zaferlerini, limana milyonlar getiren uluslararası etkinlikler ya da limanı tamamen kapatma tehdidi ile karşı karşıya getiren dramatik hava koşulları ile boğuşurken izliyoruz, burada güç ve tüm sorumluluk ana karakterimiz olan limanın başı olan Kaptan Phil Holliday. Sinematik görseller ile içgüdüsel, dinamik karakter odaklı anlatımların bir karışımı olan dizi, dünyanın en muhteşem şehirlerinden birini en iyi halinde yakalıyor.

 

WTFN tarafından Discovery Networks International için çekilen SYDNEY HARBOUR UNCOVERED, 6x60 bir gözlemci belgesel dizidir. Helen Hawken tarafından yürütülen dizinin baş yapımcılığını Tom Gorham üstlenmektedir. Shaun Gilmartin ise WTFN adına dizinin baş yapımcılığını üstlenmektedir.

 

EXTRAORDINARY PREGNANCIES 2 (2016 İlkbahar)

Çok izlenen dizi EXTRAORDINARY PREGNANCIES inanılmaz zor koşullarda meydana gelen doğumlarla ekranlara geri dönüyor. Dizi, anne adaylarının hamilelik heyecanları ve bebek sahibi olmanın belirsizlikleri ile nasıl yüzleştiklerinin yanı sıra, bu cesur  anne adaylarının kişisel yetersizlikler, tıbbi koşullar ve olağandışı yaşam stillerinin yarattığı zorluklarla nasıl baş ettiklerini  konu ediyor.EXTRAORDINARY PREGNANCIES’de anne adayları, el kameraları ile hamilelik başlangıcından doğuma kadar gebelik sürecinin tüm iyi ve kötü anlarını kişisel olarak belgeliyor. Bu büyüleyici hikayeler, dünyaya yeni bir hayat getirmek için yapılan gündelik hazırlıkları ve dramatik tıbbi olayların içinde izleyicilere çok özel ve kişisel bir bakış açısı kazandırıyor. Curve Media tarafından Discovery Networks International için hazırlanan EXTRAORDINARY PREGNANCIES’ın 6x60’lık ikinci sezonu Sarah Thornton yönetiminde Charlotte Reid ve Mark Procter yapımcılığında tamamlandı. Curve Media adına ise Rob Carey baş yapımcılığı ve Rachael Barnes ise dizi yapımcılığını üstlenmektedir.


 

FIRST HEARTBEAT (Ekim 2015)

Bu özel belgesel, bir İngiliz çiftin sağlıklı bir çocuk dünyaya getirme çabaları ve bu yoldaki pek çok başarısız gebelik ile mücadelelerinin acıklı hikayesini işliyor. Bu dokunaklı filmde Lisa ve David genelde toplumda tabu olarak kabul edilen 5 başarısız gebeliğin en kişisel ve dokunaklı detaylarını ve bu uğurda geçirdikleri karmaşık ve tartışmaya açık tedavileri ve yaşadıkları travmaları tüm açıklığı ile izleyicilerle paylaşıyorlar. Belgesel bir freelance TV yapımcısı olan Lisa’nın hastanede kucağına ikinci bebeği olan oğlunu alması ile başlıyor. Bu andan itibaren zamanda geriye yolculuk yapılıyor ve çiftin bu zamana kadar yaşadıkları, gebelik testleri, üzüntü ve gözyaşları, ilaç tedavisi gibi olaylar ve sonunda mutluluğa kavuşmaları ekranlara taşınıyor. October Films tarafından Discovery Networks International için çekilen FIRST HEARTBEAT 60 dakikalık özel bir belgeseldir. Sarah Thornton tarafından yürütülen dizinin, yapımcılığını ise Mark Procter üstlenmektedir. Matt Robins, Adam Bullmore and Ruth Pitt October Films’in bu projedeki baş yapımcılarıdır. FIRST HEARTBEAT’in ilk duyurusunda sadece İngiltere’de gösterime gireceği söylenmişken, dizi şimdi tüm dünyada gösterilecektir.

Editör: TE Bilisim