MİNİK KEKLER ATÖLYESİ/ İLK GÖSTERİM

Sophie ve Katherine hayatları boyunca biriktirdikleri parayı riske atarak, moda ve finans alanlarındaki güçlü kariyerlerini, en büyük hayalleri olan bir pastane açmak ve pasta yapmak için bırakıyorlar. Büyükannelerinin tarifleri ve ailelerinin güçlü desteğiyle iki kızkardeş 2008 yılının Sevgililer Gününde Georgetown Cupcake’i açıyorlar. Pastane, bir gece içinde onları da şaşırtarak, sansasyonel bir ün kazanıyor ve şimdi günde 5000 mini kek satıyor. Olayların perde arkasını anlatan bu hikaye, Sophie ve Katherine’in bu tatlı başarısının tarifini seyircileriyle paylaşıyor. Dizi, iki kızkardeş büyük başarı kazandıkları mini kek işinin zorlukları ve cazip taraflarını keşfederlerken, onların yolculuklarını takip ediyor. Her bölüm, bu hızlı aile pastanesinde yaşanan dramatik olayları ele alıyor. Hergün yaptıkları binlerce gurme kekten, son teslim tarihine iş yetiştirmeye, bağış toplantısı, festival, düğün gibi büyük projeleri almaya kadar farklı zorlukların olduğu bu işte sıkılabilecekleri tek bir an yaşanmıyor. Bir de bu kaosa iki şef olarak çalışma ekleniyor, "Mommy" aile işi kapsamında önemli bir rol oynuyor, ekipse yarattıkları minik kekler kadar renkli.

23 Şubat Perşembe saat 16:55’ten itibaren

NASIL YAPILIR/ İLK GÖSTERİM


Modern dünyamız gittikçe artarak otomatikleşme ve mekanikleşme yolunda ilerlerken, birçok şeyin yapılma yöntemlerinden ve nasıl yapıldığından gittikçe uzaklaşmamız doğal. Dizimiz, 21. yüzyıldaki hayatın temelini oluşturan mucizevi mühendislik harikalarını ortaya çıkartarak sizlere sunmak üzere ekranlara dönüyor. Modern dünyayı oluşturan ve genellikle son derece sofistike mühendislik çalışmalarının ve üretim süreçlerinin sonucunda elde edilen pek çok şey kanıksanmakta, değeri bilinmemektedir. Perde arkasına giderek, bagajların uçağa yüklenmeden önce yaptıkları yolculuğa veya bir mektubun yerine ulaşmadan önce geçtiği yollara yakından bakacağız. Yine endüstrinin aşamalarını birer birer açarak günlük hayatımızın arkasındaki saklı hikayeleri gün ışığına çıkartıyoruz.

22 Şubat Çarşamba saat 23:00’dan itibaren

ALTIN EFSANELERİ/ İLK GÖSTERİM


Günümüzde altın madenciliği başlı başına zor bir iş, ama güneydoğu Asya’da Papua New Guinea adasında yaşayanlar, bu işi yaparken karşılaşılan normal sorunlardan çok daha fazlasıyla başetmek zorundalar. Adanın ortasından bir nehir geçiyor. Bu nehirde sadece dünyanın en zengin ve henüz el değmemiş altın yataklarından biri bulunmuyor; suyun kenarına yaklaşmaya cesaret eden sayısız yerlinin hayatını alan vahşi ve tehlikeli timsahlar da bu nehirde yaşıyor. Yüzeyin altında saklı bulunan muazzam altın kaynaklarını bulmak ve ortaya çıkartmak için yerel madenciler, madencilik teknikleri hakkında sağlam bilgisi ve malzemeleri olan ve aynı zamanda nehrin akıntılarıyla nasıl başa çıkabileceklerini bilen yabancıları istihdam ediyorlar. Ama bu bilgi ve becerileri, burada yaşayan iri, korunmacı ve aç timsahlar karşısında yeterli olabilecek mi acaba?

21 Şubat Salı saat 22:00’dan itibaren

TAMİRAT TADİLAT / İLK GÖSTERİM


Tecrübeli araba alım-satımcısı Mike Brewer ile farklı yeteneklere sahip tamir ustası Edd China yeniden ekranlarınızda - amaçları, işi bitmiş gibi görünen efsanevi arabaları ortaya çıkartıp restore ederek kârlı bir fiyata satmak. Her bölümde Mike, Edd’in restore ederek eski ihtişamına geri döndüreceği ve kazanç elde etme potansiyeli olan bir araba bulmaya çalışıyor. Edd’in çok eski arabaları restore etmek durumunda kaldıkça gerilim artıyor ve Mike’ın kazancı yükseltme arzusu, mekanik sıkıntı riskini de arttırıyor. Nefes kesen muhteşem değişimlerin arasında ekranlara gelen ilk James Bond arabası - klasik Đngiliz spor arabası- 1963 model bir Sunbeam Alpine ile lüks bir 1983 model Mercedes 500 SEC. Ekibimiz bunları, ve benzerlerini, ihtişamlı hallerine geri döndürebilecek ve yine de yüklü bir kazanç elde edebilecek mi acaba?

10 Şubat Cuma saat 22:00’dan itibaren

CANAVAR AVI/ İLK GÖSTERİM


Sert Kuzey Atlantik okyanusunun küçük ve bilinmeyen bir uzantısında dünyanın en cesur balıkçılarından bazıları yılın en kazançlı ve en büyük avının peşine düşerler: Mavi Yüzgeçli Dev Orkinos. Şiddetli fırtınaların ve vahşi denizin ortasında bu korkusuz ekip okyanusun devlerini bulmak amacıyla derinliklere dalar. 900 kilo ağırlığına ve 4 metre boya ulaşana kadar gelişen, yeryüzünün en büyük av balığı, pazarın tüm balıklarından daha çok para eder. Bir okul haberi, balıkçı toplumunda yayılmaya başlayınca, balıkçı ekipler arasında en iyi avı yakalamak için şiddetli bir rekabet gelişir. 11 Şubat Cumartesi saat 21:00’dan itibaren ÇILGIN HAVUZLAR /ĐLK GÖSTERĐM Çoğu profesyonel bir havuz inşa edebilir. Ancak bir şaheser ortaya çıkarmak için ödüllü dahi Lucas Congdon’ın parlak zekası gerekir. ‘Çılgın Havuzlar: Derinlik’, Lucas ve ekibini, mesleklerindeki yaratıcılıklarını ve müşterilerinin arka bahçelerini bambaşka bir noktaya getirirken izlemek için ikinci sezonla ekranlara geri dönüyor. Bu sezonda ekip bir çok ilke adım atıyor, bunların arasında, yarattıkları en büyük yapılar, yeni mekanlar ve daha önce denenmemiş ekstrem eserler yer alıyor. Lucas Lagoons ekibi tüm Florida’nın en muhteşem kişisel cennetlerini yaratıyor, bu dizide, yeteneklerini güneyin başka bir bölgesine, – Huntsville, Alabama’ya taşıyorlar. Burada Lucas, kariyerinin en büyük çağlayanını sergilediği en geniş mağaralı kaplıcayı tasarlıyor.

16 Şubat Perşembe saat 21:00’dan itibaren

ASLAN KRALİÇE/ İLK GÖSTERİM


Bu dizi, Güney Afrika’daki Glen Garriff Aslan Koruma Merkezi kurtarma misyonunu üstlenen Andi Rive’i takip ederek büyük bir kükreme sesiyle ekranlara dönüyor. Andi, çiftliği bir kaç sene önce ilk defa ziyaret ettiğinde bu muhteşem hayvanlara aşık olur. Şehir hayatını terkederek, kendisini aslan sürülerini korumaya ve nesli tükenmekte olan bu hayvanlarla ilgili farkındalık yaratmaya adar. Bir tatil sırasında aslanlara aşık olan Đngiliz emekli Kathy Murrell’in yardımı ve iki çiftçinin desteği ile bu samimi hikaye, vahşi hayat tutkunu bir grup kadının, bu tutkularının onları nasıl muazzam bir sorumluluk yüklenmeye yönlendirdiğini anlatıyor. Glen Garriff avcılardan korunma sağlıyor, ama bu koruma ne kadar sürebilir? Burası ayakta kalabilecek mi?

24 Şubat Cuma saat 21:00'dan itibaren

ULUSAL KUTUP AYISI GÜNÜ/ İLK GÖSTERİM


Ulusal Kutup Ayısı gününde, doğanın en etkileyici avcılarından olan bu şaşırtıcı canlılar ekranlarınıza geliyor. Büyüklükleri ve inanılmaz tüyleriyle simgeleşmiş olan kutup ayıları, kendi yaşam ortamlarında yemek zincirinin en tepesinde yer alıyor. Vahşi Kuzey Kutbu’nda, güneşin hiç doğmadığı sert koşullu kuzey kışlarında bu hayvanların nasıl hayatta kalabildiklerini keşfedin. Kutup Ayılarını Yetiştirmek’de öksüz kalan Inukshuk’un ve bu karizmatik yavrunun rehabilitasyonundan sorumlu olan Toronto Hayvanat Bahçesi’nin kendini işine adamış ekibinin hikayesi ekranlarınıza geliyor. Vahşi Avrupa’da halkalı fok avlayarak beslenen bu hayvanların Svalbard takımadası etrafındaki kutup bölgelerinde nasıl hayatta kaldıklarını izleyin.

27 Şubat Pazartesi saat 12:05’ten 17:20’e kadar

YİYECEK FABRİKASI ABD/ İLK GÖSTERİM


Her ünlü cips paketinin ya da şekerin ardında bu ürünleri kitlelere ulaştıran devasa bir üretim ağı bulunur. Bu dizide, Amerika’nın en sevilen yiyeceklerini üreten tuhaf ve harika üretim süreçlerinin perde arkasına gideceksiniz. Ağızları sulandıran her bölüm ülkenin en sevilen yiyeceklerini sunmakta. McDonald kahvaltılarından enfes taze istiridyelere kadar sanatsal mutfaklardan geçerek akıllara durgunluk veren muhteşem kitlesel üretim tesislerine efsanevi bir yolculuk. Dağ gibi yığılı ham maddelerin milyonların sevdiği yiyeceklere dönüştürülmesini izleyeceksiniz. Ve bunu mümkün kılan, kendini bu işe adamış insanları tanıyacak, kullandıkları muhteşem makineleri göreceksiniz. Ham maddeden bitmiş ürüne olan yolculuğunuzda kitlesel olarak üretilen favori yiyeceklerin gerçekten nasıl yapıldıklarını ayrıntılarıyla izleyeceksiniz.

23 Şubat Perşembe saat 21:00’dan itibaren

NASA'NIN AÇIKLANAMAYAN DOSYALARI / İLK GÖSTERİM


Bu harika belgesel dizide dünyanın en önemli uzay kuruluşunun arşivlerini açarak evrenin olağanüstü sırlarını ortaya çıkartıyoruz. Her bölüm, astronotların ilk ağızdan tanıklıklarının ve NASA misyonunun kamera görüntülerinin yanısıra, NASA’nın pek çok ünlü misyonundaki açıklanmamış görüntüleri ortaya çıkartırken çok güzel yapılmış bilgisayar efektleriyle de bu yolculuklara hayat veriyor. Ay yolculuğu sırasında astronomların ve astronotların uzaylı teknolojilerinin izlerini hayretle gördüklerini öğreniyoruz. erek üzerine bilgi ediniyoruz. Ve ayrıca, bir NASA uydusunun çektiği şaşırtıcı bir görüntü acaba Mars’ta hayat olduğuna mı işaret ediyor?

13 Şubat Pazartesi saat 21:00’dan itibaren

YALNIZ MIYIZ?/ İLK GÖSTERİM


Öteden beri insanlık bu ikilemle karşı karşıya – yıldızların ötesinde anlamlı bir hayat var mı? Uzaylıları bulmuş olsak nasıl bir hayat formu ile kaşılaşacaktık? Dünyanın önde gelen astrofizikçileri, astrobiyologları, kurgu-bilim yazarları ve diğer uzmanlar dünyayı değiştirecek böyle bir olayın olası bilimsel, kültürel ve psikolojik etkilerini açıklamaya çalışıyorlar. Uzaylılarla Temas dizisi, dramatik canlandırmalar ve insanların aniden gördükleri uzaylıya nasıl karşılık vereceklerini inceleyen uzman görüşleri eşliğinde sorulara yanıtlar sunuyor.

1 Şubat Çarşamba saat 21:00’dan itibaren

ALASKA KIRSALI SAKİNLERİ / İLK GÖSTERİM


Alaska’nın derinliklerinde, vahşi doğada doğup, bu ortamda büyüyen bir aile keşfedilir. Billy Brown ve eşi Ami, beş erkek, iki kız toplam yedi çocuklarıyla medeniyetten o kadar uzaktadırlar ki, altı – dokuz ay kadar bir süre boyunca bir yabancıya rastlamadan yaşadıkları olur. Kendi aksan ve lehçelerini geliştirmiş olan aile, kendilerine ‘kurt sürüsü’ adını vermiştir. Geceleri tek odalı bir kulübede hep beraber uyurlar. Kısacası, Amerika’da yaşayan hiçbir aileye benzemezler. Brownlar’ın anlattıklarına göre, kısa bir süre önce, yıllar boyunca yaşadıkları kulübe, yanlış bir kamu alanını işgal ettiğinden el koyularak yakılmıştır. Aile dehşete düşer ancak Alaska’nın zorlu şartlarından kendilerini koruyacak yeni bir kulübe yapmak için birlikte çalışmalıdırlar. Kış gittikçe yaklaşırken, zamana karşı yarışmalıdırlar.

20 Şubat Pazartesi , 23:00’dan itibaren
Editör: TE Bilisim