Discovery Channel ve Animal Planet, 5 Haziran itibariyle daha önce hiç olmadığı kadar dikkat çekici, renkli ve dinamik bir görünüme sahip olacak. Yenilenen marka görünümü, yayın ve yayın dışında, Discovery Channel web sitesi ve sosyal medya sayfaları dahil olmak bütün iletişim kanallarında kullanılacak.


En iyi gerçeğe dayalı eğlence programlarını tek bir çatı altında toplayan Discovery Channel’in yeni logosu tek başına duran “D” harfi ile ikonlaşmış dünya küresinin 3D metalik efektli olarak tasarlanmış kullanımından oluşacak.



Söz konusu dünya küresi gösterilen programın temasına göre farklı görünüşlere bürünecek. Seyircilerin izlemekten keyif aldığı Altın Peşinde, Efsane Avcıları, Tamirat-Tadilat ve Bear Grylls dahil Discovery’nin ana program görsellerini ve ünlü sunucularını temsilen toplam altı tema kullanılacak – Kahraman, Su, Buz, İnsan yapımı, Altın ve Ateş. Sene içinde Sihir ve Kurtuluş gibi önemli program temalarını temsilen farklı logolar da ekranlara gelecek. 

Animal Planet ise yenilenen haliyle daha eğlenceli bir görünüme sahip olacak. Programlar arasında, popüler Animal Planet şovlarında yer alan sunucuların ve hayvanların hareketli görüntüleri Animal Planet logosunda bulunan M harfinin içinde yer alacak. Hayvan ve insan davranışları arasındaki benzerlikleri vurgulamak için hazırlanan bu eğlenceli ve heyecanlı videolar hayvanların eğlenceli dünyasını izleyici ile buluşturacak.


Discovery Networks CEEMEA Gelişen Pazarlar Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ülke Müdürü, James Gibbons “Türkiye pazarına Discovery Channel ve Animal Planet’ın yenilenmiş görüntülerini sunuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yenilenen marka kimliğinin dikkat çekici ve dinamik olmasının yanı sıra iki kanalda da sunduğumuz keyifli içeriklerin bir yansıması olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki Discovery Networks için heyecanlı bir süreçteyiz, yerel kanallarımıza daha önce hiç olmadığı kadar yatırım yapıyoruz ve Türk seyircilerimizin Discovery Channel ve Animal Planet’in bu ay ekranlara yansıyacak yeni görüntülerini çok seveceklerini düşünüyoruz” dedi. 

 

Bu yeniliklerin yanı sıra, Haziran ayında izleyicileri yepyeni programlar da bekliyor. Bunlardan biri olan ve bir bölümü Türkiye’de çekilen Taş Oyunları 30 Haziran itibariyle Discovery Channel’da gösterime girecek, 26 Haziran’da ise Animal Planet ekranlarında zoolog Dave Salmoni’nin dünyanın en ıssız yerlerinde en korkulan yırtıcı hayvanları arayışını ekranlara getirecek Ölümcül Adalar belgeseli başlayacak. 

Editör: TE Bilisim