Discovery Science 30 Haziran’a kadar, izlenmeyen göktaşlarının potansiyel tehlikelerine ilişkin farkındalık kazandırmak için Brian May’in de yetkilileri arasında yer aldığı www.asteroidday.org kuruluşuyla işbirliği yapıyor.

 

25 Haziran Perşembe günü saat 18:45’ten itibaren başlayacak Göktaşı Günü’nde, gök cisimlerine özel pek çok programla birlikte, göktaşlarıyla ilgili şovların yayını doruk noktasına ulaşacak. Prömiyer programlar, kült film yönetmeni David Cronenberg’in sunduğu ve Nasa’nın en iyi, en parlak üyeleriyle onların, dünyayı yok edebilecek ancak kurtuluşumuzun anahtarı da olabilecek göktaşlarını kontrol altına almalarına dair hikâyeleri anlatan “Göktaşı Görevi”ni içeriyor.




“51 Derece Kuzey”de, Dünya’ya yakın cisimlerle ilgili rahatsız edici bir araştırmaya dâhil olan Londralı genç ve yetenekli film yapımcısı Damon Miller, yeryüzünün dünya dışı bir felaketin eşiğinde olduğuna dair bir keşifle karşılaşıyor. “Evrenin Katmanları”, “Dinozorların Son Günü”, “Gökyüzündeki Ateş” ve “Bilim Kurgudaki Bilim” diğer programlar arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim