DISCOVERY COMMUNICATIONS VE EUROSPORT OLİMPİK KIŞ OYUNLARI SEYİR DENEYİMİNİ ZENGİNLEŞTİRMEYİ PLANLIYOR

Tüm ekranlarda sunulacak ‘Make it Yours’ stratejisi ile Avrupa’da sporseverler her dakikaya ulaşma imkanına sahip olacak

 

·         Avrupa’da bir ilk: Tamamen dijital Olimpiyat Oyunları. Tüm ekranlarda. Her dakika. Her Atlet.Her Spor… Sadece Eurosport’ta

·         Teknoloji ve inovasyon öncelikli yayın – “Eurosport Cube” stüdyo*, Olimpiyatlarda bir ilk olan arttırılmış gerçeklik (Augmented Reality) ve gelişmiş veri kullanımı

 

·         150’den fazla yıldız sporcu ile birinci sınıf uzman yorum ve analizleri ile yerel ve kış sporları uzmanlığı

 

Olimpik Kış Oyunları PyeongChang 2018’e 100 günden daha az bir süre kala Discovery Communications ve Eurosport, Olimpik Kış Oyunları seyir deneyimini zenginleştirme planlarını açıkladı. 

 

Avrupa’da bir ilk: Ful dijital Olimpiyat deneyimi  

Eurosport Avrupa’da ilk defa Olimpiyat Oyunları’nı ful dijital olarak canlı ve isteğe bağlı yayın ile 48 ülkede** tüm ekranlarda sunacak. İnteraktif EurosportPlayer; izleyicilerin istedikleri sporu, istedikleri atleti, her dakika, online, mobil ya da tablet cihazları ya da internete bağlı televizyonları aracılığı ile takip edebilecekleri tek mecra olacak. Kıtada daha önce emsali görülmemiş bir deneyim sunacak olan hizmet, 100 müsabakayı 900 saati canlı olmak üzere 4 bin saatin üzerinde yayın ile sunacak.

EurosportPlayer sporseverlere kendi Olimpiyat deneyimlerini kendi tercihleri doğrultusunda şekillendirme imkanı verecek. Kasım ayında başlayan yeni Make It Yours kampanyası sporseverleri kendi Olimpik deneyimlerini yaratmaya, neyi, ne zaman ve nasıl seyredeceklerini seçmeye davet ediyor.

Kampanya, Eurosport’un yeni marşı olan Londra Senfoni Orkestrası tarafından modern bir yorum ile sunulan Queen’in ‘I Want It All’ şarkısı ile sporseverlerin Olimpiyat Oyunları’nın her anına istedikleri zaman, istedikleri yerden Eurosport uygulamaları ile ulaşabilmelerine vurgu yapıyor. 

Yeni nesil için yeni bir yaklaşım benimseyen Discovery kısa bir süre önce Snap Inc ile Avrupa’da Olimpiyat Oyunları için kendi türünün ilki olan bir ortaklığa imza attı. Ortaklık Olimpiyat Oyunları süresince Avrupa’daki Snapchat kullanıcılarına PyeongChang 2018’de kullanıcı kaynaklı ve sahne arkası içerik paylaşma imkanı verecek.

Eurosport ayrıca PyeongChang’de özel bir mobil stüdyo ile Avrupa’nın önde gelen dijital fenomenleri ile çalışacak ve oyunlar sırasında onların da editoryal ekibin bir parçası olmasını sağlayarak yeni ve daha genç seyirci odaklı özel sosyal medya içerikleri oluşturacak.

Teknoloji ve İnovasyon

İnovasyon Eurosport’un 360 derece yayınının kalbinde olacak ve son teknoloji ürünler, daha fazla data ve 1,100 kamera ile sporseverler aksiyona daha da yakın olacak.

Önemli yeniliklerden bir tanesi de PyeongChang’den görüntülere çığır açan teknoloji kullanarak hayat veren “EurosportCube” stüdyo olacak. Olimpiyat Oyunları’nda bir ilk olan Cube stüdyo, arttırılmış gerçeklik ve gelişmiş veri kullanarak kapsayıcı (immersive) ve interaktif ortam sunarak izleyiciye en iyi analizi sunuyor.

Eurosport’un yüze yakın yeni ve eşsiz kısa film serilerinin bir parçası olarak teknoloji her bir kış sporunu daha iyi anlatabilmek için kullanılacak. Türünde bir ilk olan bu içerik, sporseverlere kış sporları ile ilgili yeni bir bakış açısı sunarken uzmanlaşmalarını da sağlamış olacak.

Kış sporlarını teknik olarak açıklamak ve en iyi atletlerin nasıl altın madalya sahibi olduğunu göstermek için arttırılmış gerçeklik ve veri kullanarak yapılan filmler sunan Sport Explainers bu içeriklere örnek olarak gösterilebilir

 

Birinci sınıf uzman sunumu ve analizleri

Eurosport’un küresel gücü 150’den fazla yerel uzman ve Olimpiyat sporcusunun sunumu ile Olimpiyat yolculuğu süresince izleyicileri sporculara daha da yakınlaştıracak. Yıldızlardan oluşan kadroda, sporlarında en yüksek noktaya ulaşmış ve ünleri kendi ülkelerinin sınırlarını aşmış isimler yer alıyor.

Daha derin analiz ve anlayış sunan yorumcular şu an için toplamda 151 Olimpiyat Oyunu, 75 Olimpiyat madalyası ve 28 Olimpik altın madalya sahibi 58 Olimpiyat sporcusunu içeren 150’den fazla kış sporları uzmanı ve yorumcusundan oluşuyor.

Eurosport yüzleri ve PyeongChang’de yarışacak olan kış sporlarının yükselen yıldızları ile çekilen yeni kısa içerikler aşağıdaki gibidir:

·         ‘My Olympic Confession’ Olimpiyatların efsane isimleri ve Eurosport yorumcuları daha önce anlatılmamış hikayelerini, kişisel ve samimi anıları ile kendileri anlatıyor.

 

·         ‘Ones To Watch’ ise Olimpik Kış Oyunları’nda yıldızı parlamaya aday atletlere bakıyor ve onlara PyeongChang yolunda kendilerine ilham veren kişi ve olayları hatırlama fırsatı sunuyor.

Discovery Networks International Başkanı ve CEO’su Jean-Briac Perrette, “PyeongChang 2018, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile uzun süreli ortaklığımızın ilk Olimpiyat Oyunları. Kapsayıcı (İmmersive) hikaye anlatımı, rakipsiz uzman yorumcular ve yeni ve daha genç seyircilere ulaşacağımız tüm ful ekran stratejimiz ile izleyicilerimiz için Olimpiyat Oyunları deneyimini yeniden tanımlama istiyoruz. İzleyicilerin daha fazlasını istediğini biliyoruz: yerel kahramanlarına daha çok erişmek, daha uzman yorumlar ve Olimpiyat Oyunları’nı seyretmek için daha farklı mecralar, ve biz de Avrupa’daki sporseverlere tam da bunu sunuyoruz.”  

Eurosport CEO’su Peter Hutton, “Spor yayıncılığındaki uzmanlığımız, Discovery’nin geniş çaplı yayın ağı ve platformları sporseverleri sevdikleri etkinliklere ve atletlere daha yakınlaştıracak. Dünyada bir ilk olan Eurosport Cube stüdyomuz, arttırılmış gerçeklik ve gelişmiş veri kullanarak seyirciler için oyunlara daha bilgilendirici bir analiz sunarak mükemmel bir örnek teşkil ediyor. Böylece Olimpiyat Oyunları’nda daha önce görülmemiş bir biçimde interaktif ve kapsayıcı (immersive) sanal dünya kullanılarak uzman yorumları hayat bulacak.”