·       İngiltere menşeili kurum 6 aylık bir değerlendirme çalışması ile Turkcell’i 5 ana başlık ve 110 farklı kriterde değerlendirerek CIPS sertifikasyonuna layık buldu.

Turkcell Grup, iş yapış biçiminde uluslararası standartları yakalayarak önemli bir kalite sertifikası daha almaya hak kazandı. 100.000’den fazla kurumsal üyesi ile dünyanın en saygın ve büyük satınalma organizasyonu olan İmtiyazlı Satınalma ve Tedarik Enstitüsü (Chartered Institute of Purchasing and Supply - CIPS), 6 aylık bir inceleme süreci sonrasında Turkcell Grup Finans Satın Alma Departmanı’nı “CIPS Kurumsal Satınalma Sertifikası” almaya değer buldu.

Dünyada sadece 127 şirkette var

Turkcell, küresel ölçekte en önemli ve geçerli satın alma kurumsal sertifikası olarak kabul gören “CIPS Kurumsal Satın alma Sertifikası’nı, Türkiye’de almaya hak kazanan ilk şirket oldu. Şu anda tüm dünyada bu sertifikaya sahip sadece 127 şirket bulunuyor. 

“Nadir rastlanan bir sertifikasyon süreci”

Turkcell Grup Finans Satınalma, CIPS tarafından “Liderlik ve Organizasyon”, “Strateji”, “İnsan”, “Süreç ve Sistemler”, “Performans Yönetimi” olmak üzere 5 ana başlık altında, 110 farklı kriterde değerlendirildi.

Turkcell bu sertifika ile, "bağımsız olarak akredite" olmuş iş uygulamaları ve uluslararası satın alma yönetim sertifikasyonuna uyum sergilediğini; tutarlı, şeffaf süreçler, standartlar ve belgelerle satın alımları etkin bir şekilde yönettiğini ve iş yapış şekli ve süreçleriyle uluslararası standartları yakaladığını belgelendirmiş oldu.