Dünyaca ünlü astrofizikçi Stephen Hawking'ın hayatı beyazperdeye aktaran belgeselin galası İngiltere'de yapıldı. Gala sonrası soruları cevaplayan Hawking, hem kendi yaşamıyla ilgili konularda esprili açıklamalarda bulundu, hem de bilimsel merakları giderdi.



Bütün hayatını yakalandığı hastalık sonucu ölüm tehdidi altında geçirdiğini ve bundan dolayı boşa zaman harcamak istemediğini belirten Hawking, gösterim sonrasında yaptığı konuşmada, bilgisayar yardımıyla beyin ölümsüzlüğünün mümkün kılınabileceğini söyledi.


21 yaşında motor-nöron hastalığı teşhisi konulan ve sadece 3 yıl ömür biçilen Hawking, yazıları sese dönüştüren bilgisayar sayesinde gerçekleştirdiği konuşmasında "Bence beyin bilgisayar gibi bir program. Dolayısıyla teoride beyni bilgisayara kopyalamak mümkün. Bu sayede bedenen öldükten sonra bile bir yaşam formu oluşturulabilir. Ancak şu anki imkanlarla bunu gerçekleştirmemiz mümkün değil" diyerek insan bilincinin öldükten sonra var olmayı sürdürüp sürdüremeyeceği konusuna açıklık getirdi.
Editör: TE Bilisim