Google‘ın mevcut müzik servisini Spotify rakip olabilecek bir seviyeye getirmek için çalışmalara başladığından daha öncebahsetmiştik. Şirketin geliştirici konferansı Google I/O’da tanıtılan yeniliklerden bir diğeri de “Google Play Music All Access” adı verilen abonelik tabanlı yeni müzik servisi oldu.


The Verge tarafından sızdırılan müzik servisi, 9.99 dolarlık aylık abonelik ücreti ve özellikleri ile beklendiği gibi Spotify, Rhapsody ve Rdio benzer hizmetlerle rekabet edecek. Google Play’de yer alan mevcut müzik bölümüne entegre edilen servis, kullanıcılara yeni şarkılar keşfedebilmeleri için öneriler sunacak.


Şimdiden üç büyük plak şirketiyle anlaşmalarını tamamlayan Google, yeni müzik servisini kuralları olmayan bir radyo olarak tanımlıyor. Milyonlarca şarkının yer aldığı serviste kullanıcıları neredeyse sınırsız bir müzik deneyimi bekliyor.

Benzer tavsiye sistemlerinde olduğu gibi Google Play Music All Access’te de dinlediğini şarkılara göre sistem karşınıza yeni öneriler çıkaracak. Bunun yanı sıra serviste müzik konusunda uzman isimlerin listelerini bulmak da mümkün olacak. Bununla birlikte beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz müzikleri belirleyerek listenizi düzenleyebileceksiniz.

Editör: TE Bilisim