1 milyar dolarlık yeni bir satın almaya daha imza atmaya hazırlanan sosyal ağın sosyal haritalama ve trafik navigasyon servisi Wazeile görüşmeler yürüttüğü ifade ediliyor.

İsrail merkezli bir şirket olan Waze, milyonlarca kullanıcının gerçek zamanlı olarak yol bilgisi paylaştığı bir sosyal trafik ve navigasyon uygulamasına sahip. 47 milyon kullanıcısı bulunan Waze, üyelerin diğer kişilerin paylaştığı trafik ve navigasyon bilgilerinden faydalanmasını amaçlıyor.

Oldukça hızlı büyüyen ve birçok ülkede popüler olan uygulama, bir süredir aralarında Apple ve Microsoft’un da bulunduğu bazı teknoloji devlerinin markajındaydı. Apple’ın satın alma teklifini bir kez reddeden Waze için Facebook’un ciddi bir teklif yaptığı öne sürüldü. Belirtilene göre şirkete anlaşma için 800 ila 1 milyar dolar arasında bir rakam sunuldu.

Daha önceki iddiaların aksine bu kez ortada gerçekleşmesine oldukça yaklaşılan bir satın alma anlaşmasının olduğunun altını çizmek gerek. Zira Techcrunch‘un haberine göre her iki şirket de özel görüşmelerin varlığını onaylamış durumda.

Bugüne kadar toplamda 67 milyon dolarlık destek alan Waze’in arkasında Kleiner Perkins, Li-Ka Shing, Blue Run Ventures, Magma Venture Partners ve Vertex Venture Capital gibi yatırımcı şirketler bulunuyor. 110 ülkede hizmet veren uygulamada geçtiğimiz yıl 500 milyon harita düzenlemesi yapıldı.

2013′ün ilk çeyreğinde aylık aktif mobil kullanıcı sayısını 751 milyona çıkaran Facebook için mobil hizmetlerin geliştirilmesi bir hayli önemli. Bu anlamda uyguladığı mobil stratejinin karşılığını yıldan yıla bazda %54′lük kullanıcı artışıyla alan sosyal ağ, Waze ile birlikte bu alandaki hedefini daha da pekiştirmek niyetinde.





Editör: TE Bilisim