V2 Challenge İstanbul Kupası 2014 tamamlandı. Körfez Yarış Pisti'nde Türkiye'nin yarış otomobili VOLKICAR ile Ocak ve Şubat aylarında düzenlenen üç yarışın ardından İstanbul'un Efendisi genç pilot Toprak Candan oldu.


Otomobil sporlarına başlamak ve motorsporları ile tanışmak isteyen isteyen amatör pilotlar için düzenlenen V2 Challenge Kupası'nda mücadele yine yüksek seviyede idi. Kendilerini kanıtlamak isteyen amatör pilotlar final yarışında izleyenlere keyifli görüntüler verdi.


30 Yeni İsim Motorsporlarına V2 Challenge ile Adım Attı


Sadece 2014'ün Ocak ayında 30'a yakın yeni ismin motorsporlarına adım atmasına imkan sağlayan V2 Challenge, günden güne Türkiye'nin her yerine yayılıyor. V2 Challenge İstanbul Kupası'nın son ayağı İzmit Körfez Pisti'nde 9 Şubat tarihinde düzenlenirken aynı gün İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde V2 Challenge İzmir Kupası start aldı.


15 Yaşında ve pistlerin tozunu attırıyor


Karting ile kariyerine başlayan 15 yaşındaki genç pilot Toprak Candan'ın ardından motorsporlarına verdiği aradan sonra V2 Challenge ile pistlere geri dönen Celal Yardımcı ikinci, ilk yarışta gösterdiği başarıyı devam ettiren Ali Yıldırım ise üçüncü oldu. Bu sonuçla V2 Challenge'da Toprak Candan 6.000 TL, Celal Yardımcı 3.000 TL ve Ali Yıldırım ise 1.000 TL para ödülü kazandı. 

 
Kadın pilotlarda ise yarışçı bir aileden gelen Billur Hasbay birinci olurken, V2 Challenge'da yarışmaktan büyük keyif aldığını ifade eden Çiğdem Bayülgen ikinci oldu.


Volkan Işık Akademi tarafından organize edilen ve VOLKICAR'lar ile düzenlenen V2 Challenge, V1 Challenge'ın ikinci ligi olarak koşuluyor ve başarılı olan pilotlar V1 Challenge'da yarışma fırsatı yakalayabiliyorlar.

Editör: TE Bilisim