Yarış şehrin belirli noktalarından İstanbullular tarafından izlenirken, özel yayınlarla tüm dünyadan yelken meraklısı izleyicilere de ulaşacak. Kentin tanıtımına da büyük katkı sağlayan yarışın büyük ilgi gören İstanbul Boğazı parkuru ise, 30 Mayıs Cumartesi koşulacak.

Türkiye’nin en önemli spor etkinlikleri arasında yer alan Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 yelken yarışlarının basın toplantısı The Grand Tarabya’da gerçekleşti.

Toplantıya, ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, Turkcell Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek ve Bosphorus Cup 2014 galibi Oğuz Ayan konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, yarış için Fransa’dan gelen VOR 70 /SFS II teknesini yöneten, Dünya turu şampiyonu ünlü yelkenci Lionel Pean da toplantıda hazır bulundu.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015’in basın toplantısında bu yıl 14.’sü gerçekleşen organizasyonun sporda bir dünya markası olarak gelişimi aktarıldı. Kurumsal desteklerle gerçekleşen ve şehrin içinde görkemli bir spor etkinliği olarak hem İstanbullulara özel bir deneyim yaşatan, hem de tüm dünyadan yelken meraklılarını İstanbul’la tanıştıran organizasyona bu yıl 6 ülkeden önemli yelkenciler katılıyor.

14 sene önce bir rüya ile yola çıkan Orhan Gorbon, bu yıl, başta Turkcell olmak üzere tüm sponsorların gerçek anlamda organizasyonu sahiplenmesinin spor adına heyecan verici olduğunu söyledi. Bu yıl organizasyona ismini veren Turkcell adına Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek “Turkcell Platinum’la 10 yıldır müşterilerimizin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılarken, birçok alanda hayatlarını zenginleştirecek ayrıcalık ve fırsatlar dünyası sunuyoruz. Biz bu yoğun iş ve günlük yaşamlarına, sevdikleriyle birlikte yaşayabilecekleri unutulmayacak anlar katmaya çalışıyoruz. Bosphorus Cup ile de bu noktada bir araya geldik. Boğaz’ın eşsiz manzarasında böyle harika bir görsel şölen sunan yelken yarışını müşterilerimize Turkcell Platinum desteği ile sunmak istedik.

Yıllardır uluslararası boyutta takip edilen prestijli bir organizasyon olan Bosphorus Cup’a ismimizi vermekten ve destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Müşterilerimiz, Turkcell Platinum Bosphorus Cup ile ilgili tüm merak ettiklerine ve sürpriz tekliflerimize Twitter hesabımızdan ve Platinum uygulamamızdan ulaşabilir. Ayrıca yarışı canlı izlemek isteyen müşterilerimiz Platinum uygulamamızdan veya turkcell.com.tr’den takip edebilirler.” dedi.

Şampiyonun en sevdiği parkur Boğaz

Yarış için Fransa’dan gelen VOR 70 /SFS II teknesini yöneten, VOR dünya şampiyonu ünlü yelkenci Lionel Pean, toplantıda yaptığı konuşmada, Bosphorus Cup için duyduğu heyecanı paylaştı. Boğazın akıntılarını Güney İngiltere’nin Solent bölgesine benzeten Pean, İstanbul’un tarihi değere sahip mimari yapılarının önünde yelken yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bugüne dek 20’den fazla Atlantik geçişi gerçekleştiren Pean, İstanbul Boğazı’nın kendisinin favori parkuru olduğunu ifade etti.

 

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 sonucunda, kazanan tekne Can Yalman'ın tasarladığı Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası’nın sahibi olacak.

Boğazı yelkenler süsleyecek

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015, 28 Mayıs’ta Caddebostan açıklarında start alacak. Yarışın en heyecanlı parkuru ise İstanbul Boğazı’nda 30 Mayıs günü gerçekleşecek. Her zamanki gibi görsel ve adrenalin yüklü bu spor karşılaşması, kentin birçok noktasından İstanbullular tarafından izlenebilecek. Yarış ayrıca www.bosphoruscup.orginternet adresinden, BC Live uygulamasından ve çeşitli yayınlardan izlenebilecek. Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası, 2 Haziran günü İstinye Park Alışveriş Merkezi’ndeki törende yeni sahibine devredilecek.

Türkiye’de futboldan sonra en çok izlenen spor etkinlikleri arasında yer alan Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015; Zekeriyaköy KÖY projesi,  TAV Havalimanları, Nespresso ve The Grand Tarabya tarafından da destekleniyor. Etkinliğin ana medya partnerliğini NTV Spor, ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu  üstleniyor. Diğer medya sponsorları arasında ise GQ ile MotorBoat & Yachting bulunuyor. 

 

Turkcell Platinum müşterileri yarışmayı, akıllı telefonlara indirilen Turkcell Platinum uygulamasından, Caddebostan sahilde ve Tarabya’da kurulacak Platinum Seyir Noktalarından canlı izleyebilecek. Ayrıca yarışı canlı takip etmek isteyen herkes turkcell.com.tr’den ve sahilden de takip edebilecek.

 

 

Program:

 

28 Mayıs Perşembe                Antrenman Yarışı - Caddebostan Sahili

29 Mayıs Cuma                      2 yarış - Caddebostan Sahili 

30 Mayıs Cumartesi               Boğaz Yarışı - Beşiktaş - Tarabya 

31 Mayıs Pazar                       2 yarış - Caddebostan Sahili 

 

Boğaz Yarışı’nı izleme parkuru: 

Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy, Aşiyan, Tarabya Koyu yarışın en iyi takip edilebileceği alanlar.

 

AppStore Mobile Uygulama: BC Live

Canlı Yayın ve neticeler: www.bosphoruscup.org  https://www.facebook.com/BosphorusCup?fref=ts

Editör: TE Bilisim