Süleyman Şah Üniversitesi'nde düzenlenen "Türk futbolu ve istikrar" paneline katılan Ertuğrul Sağlam, burada öğrencilerin sorularını cevapladı. UEFA Avrupa Ligi'nde 2 Mayıs Perşembe günü Benfica ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin finale çıkacağına inandığını dile getiren genç teknik adam, "Fenerbahçe ilk maçta avantajlı bir skor aldı. İkinci maçtan turu geçecek bir skor alıp finale çıkacağına inanıyorum. Bir Türk olarak da bunu yürekten destekliyorum. Dualarımız onlarla beraber olacak. Fenerbahçe finale çıktığı zamanda gidip Amsterdam'da finali izlemeyi planlıyorum." dedi.

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında da açıklamalarda bulunan Sağlam, "Galatasaray bu dakikadan sonra şampiyonluğu vermez. O yüzden aradaki 7 puanlık fark kapanmaz gibi gözüküyor. İkinci Fenerbahçe olur. Üçüncülük için de Bursaspor ile Beşiktaş çekişecek gibi gözüküyor." diye konuştu.

TRANSFER İÇİN ARAYANLAR ÇOK OLUYOR SAĞOLSUNLAR

Öte yandan Bursaspor'un başından ayrıldıktan sonra hiçbir takım çalıştırmayacağını açıklayan ve yurt dışında futbolcu izleyen Ertuğrul Sağlam, yeni sezonda tekrar Türk futboluna hizmet etmek istediğini dile getirdi. Sağlam, şöyle devam etti:

"Birçok kulüp eksik olmasın beni arıyor. Yeni sezonda çalışmak istediklerini dile getiriyorlar. Benim prensip kararım var. Sezon bitmeden kimseyle görüşmeyeceğim diye. Zaten şu anda hiçbir kulüpte gelecek yıl kendi hocasıyla çalışmayacağını açıklamadı. Böyle bir ortamda bir takımla görüşmem etik olarak doğru olmazdı. Sezon bittikten sonra durumumu değerlendireceğim. Yine Türk futboluna hizmet etmek istiyorum. Yurt dışından şu anda bir Türk teknik adama görev vermeleri kolay gözükmüyor. Gelen tekliflere bakacağız."

Futbolda istikrarın önemine de vurgu yapan Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bize gelen tekliflere bakacağız. Ancak futbolda istikrar tabiki çok önemli. Bir takımı alıp bir yerden bir yere götürebilecek teklifleri değerlendireceğiz. İstikrar çok önemli. Maalesef ülkemizde antrenörlere yeteri kadar zaman tanınmıyor. Bir teknik adam kendisini ne kadar uzun süreli çalışıyorsa kendisini o kadar ifade edebiliyor. Türk futbolunun en önemli sıkıntısı bu gibi gözüküyor. Açıkçası antrenörlere yeteri kadar zaman tanıyacak kişileri de bulmak çok zor oluyor. Başarılı olan takımlara da baktığınızda genelde istikrarın ön planda olduğunu görüyoruz."

 

Editör: TE Bilisim