Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve uzatmalarda yaşanan olay nedeniyle tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ardından özellikle sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarda, olayların sorumlusu olarak 1453 Kartalları grubu gösterilirken kulüp binasında konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da, olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Fikret Orman'ın açıklamalarından bölümler:

"Beşiktaş Jimnastik Kulübü bir spor kulübüdür. Bu konulara yaklaşımımız sporla alakalı olacaktır. 90+2'ye gelinceye kadar, Türk futbol tarihinin en yüksek seyirci kapasitesinin olduğu, sahaya peçete bile atılmadığı bir maç izledik. Olayların başladığı andan itibaren 70 bini aşkın seyircimizin hiçbirisi olaylara karışmamıştır. Bu olaylara girenleri Beşiktaşlı olarak nitelemiyorum. Taraftarımızla olan duruşumuz çok belli ve nettir. Hiçbir gruba taviz vermeyen, taraftarla bilet ilişkisine girmeyen bir yönetim anlayışımız vardır.

Beşiktaş dün akşamın mağdurudur. Ortaya çıkan fotoğraf kamuoyunu üzmüştür. En çok zararı gören de Beşiktaş olmuştur. Hiçbir kamu malına zarar verilmemiş, polis aracı yakılmamıştır. Bu olaylar hepimizi üzmüştür. Beşiktaş Kulübü bugün savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Tüm gerekli işlemlerin yapılması için başvuruda bulunmuştur. Olaylara karışan kişilere maddi tazminat davası açacağız. Kulübümüzün güvenlik işlerini yapan şirketle sözleşmemizi feshettik. Güvenlikçiler taraftarlardan kaçmazlar dünyanın hiçbir yerinde.

Bu kadar formsuzken derbiye nasıl atandığını anlayamadığım hakem, taraftarları çileden çıkaran kararlar verdi. Buna rağmen kimsenin haddine değildir sahaya atlamak. Bunlarla Beşiktaş Kulübü olarak savcılarımıza ve Emniyet'e gerekli desteği vereceğiz.

Olimpiyat Stadı böyle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya uygun değildir. Bilet dağıtıldığına dair rivayetler var. Bunların hepsi palavra. Bizi tanıyanlar böyle bir şeyin olmayacağını bilirler. Zamanında bilet dağıtanlar böyle konuşuyor. Biz hiçbir şekilde taraftarların stadın içine illegal şekilde girmesine izin vermeyiz.

Beşiktaş bu konunun mağdurudur. Kulüp olarak daha fazla ceza göreceğimize inanmıyorum. Bunun takipçisi olacağız. Şiddet içermeyen açıklamalarda bulunuyoruz. Bundan sonra da stratejimiz aynıdır. Mağdur olanların cezalandırılmasına, konuşanların ödüllendirilmesine izin vermeyeceğiz. Derbinin hakemiyle ilgili TFF'nin alacağı kararın takipçisi olacağız. Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş'ın menfaatleri için çalışacağız. Artık görev savcılarındır, Beşiktaş camiası rahat olsun.Herkes görecek ki, biz bu sezon şampiyon olacağız."

Editör: TE Bilisim