Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Melih Gökçek’in gerisinde kalan CHP’nin adayı Mansur Yavaş, 246 sandık için itirazda bulunup 'Seçimin rengini değiştirebilecek başka itirazlarımız da var' derken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, CHP'li aday Mansur Yavaş'ın seçilse bile başkanlıktan düşürüleceğini öne sürdü.

Elindeki 'Olağanüstü İtiraz' dilekçesiyle dikkat çeken Mansur Yavaş 'İlçe seçim kurullarına yapılan itirazlar sonuçlanmaya başlıyor. Bunlar sonuçlandıktan sonra, olumlu, olumsuz karara göre tahmin ediyorum her karşı taraf hem bizler il seçim kurulu nezdinde itiraz edeceğiz. Ancak seçimlerle, itirazlarımızla ilgili başka şeyler de var. Bunların hepsini derleyip toparlıyoruz. Bizim amacımız Ankara'nın kendi iradesine sahip çıkmak' açıklamasında bulunup Ankara sonuçarını daha da sorgulatır duruma getirdi.

CHP kanadından gelen bu merak uyandırıcı itiraz girişimine karşılık Melih Gökçek'in Twitter mesajı da Ankara'daki dengeleri yansıtmak adına dikkat çekiciydi.

Ak Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek'in, Twitter hesabında Belediye Meclis üye sayıları konusunda Ak Parti'nin CHP'nin önünde olduğunu vurgulayarak, 'AK Parti'nin 99, CHP'nin 24 Belediye Meclis üyesi var. Eğer Yavaş seçilseydi, ilk faaliyet raporunda düşürülürdü' yazması Ankara'daki ortamı daha net solumak adına somut bir kanıt oldu.



Melih Gökçek'in Twitter'dan paylaştığı mesajları şöyle:

"Ankara BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNE SEÇİLEN ÜYELER BELLİ OLDU…SEÇİM ÖNCESİ CHP 30 ÜYE ÇIKARSIN HER TÜRLÜ İDDİAYA VARIM DEMİŞTİM…

CHP'LİLER CESARET EDEMEDİLER…ÇÜNKÜ SONUCU ONLARDA BİLİYORDU.

İŞTE 140 KİŞİLİK ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'NDE ÜYE SAYILARI.

AK PARTİ : 99 KİŞİ 
CHP: 24 KİŞİ 
MHP : 12 KİŞİ 
DP: 2 KİŞİ 
BBP:1 KİŞİ

EGER CHP ADAYI SEÇİLSEYDİ İLK FAALIYET RAPORUNDA BAŞKANLIKTAN DÜŞÜRÜLÜRDÜ…BILMEM ANLATABİLDİM Mİ?"
Editör: TE Bilisim