Partisinin grup toplantısının çıkısında gazetecilerin sorularına cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım töreninde kendisini protesto eden vatandaşa "gavat" diyerek tüm dikkatleri üzerine çeken Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a sahip çıktı.

Vali Coş'un "Allah belanı versin diyen o gavatı getirin" sözleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Başbakan, Vali'nin provakatif eylemlere yedirilmeyeceğinin altını çizerek  "O ifadeleri kabul etmiyoruz ama arkadaşımıza yapılan oradaki tavırları niçin medya eleştirmez? Ben oradaki o ifadeyi tabii ki doğru bulmuyorum. Bunun için İçişleri Bakanı'na gerekli talimatı verdim. Gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar bu tür provakatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirmeyiz." dedi.

VALİ COŞ 'GAVAT' DEDİĞİNİ KABUL ETTİ

10 Kasım'da Adana'daki tören sonrasında alandan ayrılırken yapılan protestolar üzerine arabasını durdurup inen ve "Allah belanı versin diyen o gavatı getirin" diye konuşan Vali Coş, tepkilere karşı bir açıklama yapıp "gavat demedim kavas dedim" ifadelerini kullanmıştı. 

Ama görüntülerde 'gavat' dediği açıkça duyulunca savunmasıyla çelişen Vali Çoş bugün yaptığı açıklama ile gavat dediğini kabul etti. Gavat kelimesinde geri adım atıp bu sözü o anlık tepkiyle dediğini itiraf eden Vali'nin buna karşılık kendisini protesto edenleri 'marjinal' olarak tanımlaması yeni bir çıkış şeklinde değerlendirildi.

Editör: TE Bilisim