Yerel seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre Antalya'nın yeni Belediye Başkanı olan AK Partili Menderes Türel, "Mustafa Akaydın'ın Amerika'da yaşayan kızının yanına kaçacağına ilişkin ihbar aldık. Bu konuyla ilgili güvenlik güçlerinin gerekeni yapması gerekiyor" dedi.

Hakkındaki bu iddialar karşı jet bir açıklama yapıp söylenenleri yalanlayan Mustafa Akaydın "Ben salak mıyım evrakları orada yakayım? Böyle bir şeyim olsa kır evime götürür orada yakarım" beyanında bulundu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, açıklamalarının ardından hem İl Seçim Kuruluna itirazını gerçekleştirdi, hem de Büyükşehir Belediyesi binasında yaşanan olaylarla ilgili AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Menderes Türel ve bazı AK Parti'liler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, büyük bölümü imar ve bütçe ile ilgili olduğu iddia edilen evrakların Boğaçayı Şantiyesi'nde yakıldığı ihbarı üzerine polis olay yerine geldi. Alanda evrakların yandığını gören polis, müdahale ederek yangını söndürmesinin ardından konuşan ve "Hiçbir evrak 5 senesi dolmadan imha edilemez" diyen Türel, “Akaydın kır evine de evrak kaçırmış oraya da baskın yapılıyor şu an. Oradaki evrakların lüzumlu veya lüzumsuz olması bir şey ifade etmez. İmha için 5 yılın dolması gerekiyor. Akaydın büyük bir suç işlemiştir bunun hesabını da verecektir. Biz gereken suç duyurusunda bulunduk. İlgili birimlerde gereken tedbirleri alıyor” dedi.

Alanda inceleme yapıp yakılmak istenenler arasında 2012 ve 2013 tarihli evrakların da bulunduğunu ifade eden Türel, Belediye'deki diğer evrakların koruma altına alınması konusunda uyarıdı.

Belediyenin diğer şirketlerinde de usulsüzlük ve yolsuzlukla ilgili evrakların imha edildiği yönünde ihbar aldıklarını öne süren Türel, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, usulsüzlüklere göz yummayacaklarını vurgularken "Mustafa Akaydın'ın Amerika'da yaşayan kızının yanına kaçacağına ilişkin ihbar aldık. Bu konuyla ilgili güvenlik güçlerinin gerekeni yapması gerekiyor" ihbarında bulundu.
Editör: TE Bilisim