"Çağrı yapmak istiyorum. Sandıklar ne yazık ki şaibeli" diyen Mustafa Sarıgül, sonuçların henüz kesinleşmiş olmadığını vurgulayarak, ''Sandıklar açıldığından bu yana il başkanımızla sonuçları yakından takip ediyorum. Partili arkadaşlarımıza oyların çalınma ihtimaline yönelik tetikte durmaya devam ediyoruz'' sözleriyle oyların korunması konusunda uyarıda bulundu. 

İstanbul sonuçlarının iç huzuruyla kabul edilmesi için tüm ilçelerde sonuçların yeniden sayılması yönünde öneride bulunan Sarıgül, ''Sonuçlar ne olursa olsun bu seçim demokrasi tarihine ne yazık ki şaibeli bir seçim olarak geçecektir. Kampanya başından bu yana demokrasi ve etik kurallarla bağdaşmayan saldırılarla karşılaştık'' dedi.

Başbakan'ın TV ve gazeteleri doğrudan arayarak şahsına sansür uyguladığını belirten Sarıgül, iktidarın yasaklarla girdiği bu seçimi 'demokrasi' olarak sunmaya çalıştığını söyledi. 

''Tek iletişim kanalımız olarak kalan sosyal medya yasaklandı. Son olarak adaylıktan çekildiği şeklinde binlerce yalan SMS atıldı. Böylesine anti, demokratik ortamda seçimlere girdik. Onlarca ilçede birçok okulda elektrikler kesildi oy torbaları ortalıklarda dolaştı. Sandıkları korumak için şu anda dahi nöbetteyiz'' diyen Sarıgül, sandığa gidip oy kullanan vatandaşlara hak ve hukuk mücadelesini kesintisiz olarak devam ettirme sözü verdi.


Yurttaşlarımız umutsuz olmasın. Türkiye çaresiz değildir. Ülkemiz siyasi ayak oyunları ve seçim hilelerine teslim edilmeyecek kadar değerlidir. Süreç devam ediyor ancak önümüzde zor bir yol var. Bu seçim yurttaşlarımızı demokrasi ve hak arama mücadelesini arttırmıştır.
Birleşe birleşe, çalışa çalışa kazanacağız.

"İKTİDAR PARTİSİ KENDİNE GÜVENİYORSA..."

''İktidar partisi kendisine güveniyorsa bizim müracaatımıza destek versin ve İstanbul’da sandıklar bir kez daha sayılsın ve demokrasi ama anlamıyla kazansın. Birleştirme tutanaklarında sorun yok diyorsanız çekineceğiniz bir şey yoktur'' sözleriyle oyların yeniden sayılması konusunda AKP'ye çağrıda bulunan Sarıgül, ''Yurttaşlarımız umutsuz olmasın. Türkiye çaresiz değildir. Ülkemiz siyasi ayak oyunları ve seçim hilelerine teslim edilmeyecek kadar değerlidir. Süreç devam ediyor ancak önümüzde zor bir yol var. Bu seçim yurttaşlarımızı demokrasi ve hak arama mücadelesini arttırmıştır. Birleşe birleşe, çalışa çalışa kazanacağız'' dedi.
Editör: TE Bilisim