İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Ulusal Kanal’ın halkın televizyonu olduğunu, susturmaya RTÜK’ün gücünün yetmeyeceğini belirterek RTÜK’e suçunuzu büyütmeyin çağrısında bulundu. 

Cengiz'in konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması şöyle:


İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz: AK-RTÜK HADDİNİ AŞTI!

 

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, bugün Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, RTÜK’ün kanunsuz uygulamalarına tepki gösterdi.

 

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), Ulusal Kanal başta olmak üzere AKP’nin kanunsuz uygulamalarına karşı çıkan ve halk hareketini ekranlarına taşıyan televizyon kanallarına ceza yağdırdığını söyleyen Cengiz, RTÜK’ün, uygulamalarıyla, basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına karşı, iktidarın baskı aracına dönüştüğünü belirtti.

 

RTÜK’TE AKP TAHAKKÜMÜ

 

AKP’nin oy çokluğuna dayanarak kanunsuz ve haksız olarak alınan kararlar ve verilen ağır para cezaları ile halktan yana televizyon kanalları susturulmak istendiğini, RTÜK’ün iktidarın sansür kuruluna dönüştüğünü açıklayan Cengiz, “RTÜK’e yakışan yeni isim AK-RTÜK’tür” dedi.

 

İŞÇİ PARTİSİ HEDEFTE

 

AK-RTÜK’ün son kararlarının hedefinde İşçi Partisi olduğunu belirten Cengiz, haddini aşan AK-RTÜK’ün, şimdi de İşçi Partisi’ni sansürlemeye, susturmaya cüret ettiğini söyledi.

 

Ulusal Kanal’a verilen son para cezalarının gerekçesinin, İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey’in açıklamalarının yayınlanması olarak gösterildiğini söyleyen Mehmet Cengiz, RTÜK’ün kendisini mahkeme yerine koyarak,  on binlerce lira para cezası verdiğini belirtti.

 

Bu cezanın, sadece Ulusal Kanal’a verilen bir ceza olmayıp, bütün televizyonların açıkça tehdit edilerek İşçi Partisi’nin televizyonlarda yer almasının engellenmek istendiğini söyledi.

 

ANAYASAL SUÇ

 

Verilen cezalarla Anayasa güvencesi altında faaliyet yürüten bir siyasi partinin, medya aracılığıyla yurttaşlara ulaşmasının engellenmek istendiğini ifade eden Cengiz, “İşçi Partisi’ni sansürlemek, yargılamak AK-RTÜK’ün haddi değildir. Kimse kulluk ettiği iktidara güvenmesin. Haddini bilmeyenlere, hadleri bildirilecektir. Peşlerindeyiz!” dedi.

 

Kanunsuzlukların cezadan, suçluların yargılanmaktan kurtulamayacaklarını söyleyen Cengiz, RTÜK’ün AKP’li Başkan ve üyeleri hakkında yasal işlemleri başlatacaklarını belirtti.

 

ULUSAL KANAL’I SUSTURAMAZSINIZ!

 

RTÜK’ün Ulusal Kanal’ı “Atatürk ilkelerine aykırı yayın yapmak”la suçlayacak kadar pervasızlaştığını ve kapatmak için kanunsuz girişimler içinde olduğunu ifade eden Mehmet Cengiz, Ulusal Kanal’ın halkın televizyonu olduğunu, susturmaya RTÜK’ün gücünün yetmeyeceğini belirterek RTÜK’e suçunuzu büyütmeyin çağrısında bulundu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim