‘Bu ülkenin onurlu evlatlarının dedeleri 27 Mayıs 1960 askeri darbesini, babaları 12 Eylül 1980 askeri darbesini kendileri ise 2002 dayatılmış siyaset darbesini yaşamıştır. 

Olaylara yıllardır seyirci kalan bu millet yıllardır dış güçlerce planlanan bu darbelere tepki olarak ve belki de yapılan ilk darbeye cevap olsun diye yine anlamlı bir tarih olan 27 Mayıs günü tüm Dünya’ya yayılan bir halk darbesi başlatmıştır. 

Halkın her geçen gün büyüyen bu tepkisi hiç endişeniz olmasın ki demokratik hak ve özgürlüklerin eksiksiz uygulanacağı yeni bir Türkiye’nin ve yine halkın tasarrufu ile oluşacak yeni bir siyasetin habercisidir’ diyen Prof. Dr. Vecdet Öz, istişarelerini sürdürüyor.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletini yerinden kaldırmak zordur ancak bir kez ayağa kalkarsa da yeniden oturtmak mümkün değildir” sözünden feyiz alarak kararlı ve emin adımlarla ilerlemeyi benimseyen Prof. Dr. Öz, bu amaçla Teşkilat Yapılanması toplantıları düzenliyor.

 

DP için yeni bir manifesto hazırlığı!

 

AKP’nin çözülmeye başladığına dikkat çeken ve ‘Demokrasi öyle bir rejimdir ki % 100 inanmak gerekir. Gerisi Diktatörlüğe gider. Demokrasinin sadece D'sini uygularsanız, bu Diktatörlüğe gider’ saptamalarıyla günümüz yönetim gerçeklerini dillendiren Prof. Dr. Öz, devletten geldiğini ve devleti iyi bildiğini belirtmekte.

Devlet yönetiminde yasama ile yürütmeyi mutlaka ayırmak gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Vecdet Öz, mevcut sistemle devlet işlerinin efektif bir biçimde yönetilemediğini kaydetmekte.

DP’nin kuruluş direktifini Atatürk’ün verdiğini ancak kuruluşunu göremediğini söyleyen ve DP için yeni bir manifesto hazırlığında olduklarını, bu süreçte de Teşkilat Yapılanması’na önem verdiklerini dile getiren Prof Dr Vecdet Öz’ün, bu hedefi doğrultusunda İstanbul 7. Teşkilat Yapılanması toplantısını Beşiktaş Shangri Les Ottomans Otel'de gerçekleştirildi.


DP'nin yeniden ehil ellere kavuşturulması için gerçekleştirilen toplantılarla Prof. Dr. Vecdet Öz, 200 kişilik birinci halka beyin takımını oluşturmayı hedefliyor. Teşkilatları yakından tanımak amacıyla katılımcı sayısı düşük tutuluyor.

Bu aşama tamamlandıktan sonra 1000 kişilik ikinci halka yönetici rezervinin oluşturulması hedefleniyor. 

Son aşamada ise bu 1000 kişinin ortak çalışması ve yaratacağı sinerji ile Türkiye çapında 81 il, ilçe ve köylerde 25 bin kişilik DP yönetim yapılanmasının hazır ve çalışır hale getirilmesi amaçlanıyor. 

 

Editör: TE Bilisim