Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine "bölücü" diyenlere Erdoğan "Mustafa Kemal de mi bölücüydü" sözüyle yanıt verirken Kürt ve Kürdistan kelimesinin ilk Meclis zabıtlarında da olduğunu söyledi.

2009 yılında milli birlik ve kardeşlik projesi başlattıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, 'Diyarbakır'da Türkiye'nin tamamı için tarihi bir an yaşanırken, birilerinin yine bu sevinci paylaşamadığını gördük' sözleriyle MHP ve CHP'yi eleştirdiği konuşmasında 'Dört gündür başta MHP olmak üzere siyasetçilerin Türkiye'ye egemen olan huzur ve kardeşlik iklimini yine hissedemediklerini gördük. Bizim tarihimiz, MHP yöneticilerinin zannedikleri gibi 12 Eylül 1980'de başlamış bir tarih değildir. Bizim tarihimiz bundan 200 yıl önce başlamış tarih değildir. Bizim için tarih, Hz. Adem'in yeryüzüne indirilmesiyle başlamıştır' dedi.

Değiştirilen yer isimleri hakkındaki eleştirileri de gündemine taşıyan Erdoğan, '1960'ta değiştirilen yer isimlerini sankli bin yıllık bir ahdi gibi lanse ediyorlar. 80 yıllık andı bin yıllıkmış gibi sunuyorlar. Bu milletin tarihi 12 Eylül 1980, 27 Mayıs 1960'ta başlamadı. Bu milletin tarihi sınırlarla daraltılamayacak kadar renkli bir tarihtir' sözleriyle karşıladı.

Devletlerin ilişkilerinin intikamla yürümediğini ve bunu en iyi bilenlerden birinin de Gazi Mustafa Kemal olduğunu işaret eden Başbakan, 'Bölücü' ithamına karşı da 'Bize şu kavramı kullandılar; "bölücü" diyorlar. Peki Mustafa Kemal de mi bölücüydü? Kürdistan kelimesini kullanan o zamanın mebusları da mı bölücüydü? Kürt damadımız var, diyen Alpaslan Türkeş de mi bölücüydü?

Bugüne kadar hangi yasak Türkiye'yi büyütmüştür? Hangi yasak barış getirmiştir? Biz ne yapıyorsak Türkiye'yi normalleştirmek için yapıyoruz. Biri türkü söyledi diye bu ülke bölünmez, biri farklı bir kıyafet giydi diye bu ülke bölünmez. Bu ülke kardeşliğe pamuk ipliğiyle bağlı değildir' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim