Seçim dönemi boyunca Number One TV ve Number One Türk TV ve FM’de yayınlanan ve Michael Kuyucu’nun hazırladığı “Başkanlar Konuşuyor” adlı programın son konuğu MHP İstanbul Büyük Şehir Belediye Adayı Rasim Acar oldu.

Yerel seçimlerin yoğun olduğu son üç ay, Cuma akşamları radyo ve TV ‘de ortak yayınlanan ve gençlerle siyasetçileri buluşturan programın son konuğu Rasim Acar, gençlere çok iddialı mesajlar verdi. “Vizyon 1453” adlı projesini anlatan Rasim Acar kamuoyu şirketlerine ve ana muhalefet partisine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

"Kamuoyu Araştırmaları Yalandan Öte Değildir"

Rasim Acar, Michael Kuyucu’ya Türkiye’de yapılan siyasi anketlerin hiç birine inanmadığını ve bu anketleri hazırlayan kamu oyu şirketlerinin manipüle edildiğini söyledi. Acar: “Çok ağır şeyler söyleyeceğim, ama bunu kendim için değil, ülkenin geleceği adına söyleyeceğim. Kamuoyu araştırma şirketleri hizmet verdiği siyaset partiden bir bedel alıyor, ama işin manipülasyon kısmında o aldığı bedelden katlarca para alarak sonuçları manipüle ediyor. Bu kadar ciddi ve net konuşuyorum. Kamuoyu araştırma şirketlerinin hiç birine ve yapılan araştırmalara güvenmiyorum, yaptıkları araştırmalar yalandan öte değildir. Tamamen manipülasyon yapmak için kurulmuş şirketler olduğunu düşünüyorum, milletimizin de bunlara prim vermemesi söylüyorum. Ben Türk milletinin sağduyusuna her zaman güveniyorum.” dedi.

Sarıgül’e Mesaj Gönderdi

MHP İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Rasim Acar Number One TV'de katıldıgı programda, MHP seçmeninin stratejik olarak ana muhalefet partisine oy vereceği söylentisine çok sert yanıt verdi. Acar şöyle dedi:

“MHP’nin  hiçbir mensubu böyle bir oyun içine girmez. Bunu özellikle Sayın Sarıgül yapıyor, Sayın Sarıgül özellikle MHP’nin tabanına seslenerek MHP’nin oylarını alacağını zannediyor. Bunu her kampanyasında yapıyor. Anti Milli, gayri Milli olmasına rağmen, MHP ‘nin bu seçimde oylarını alacağını zannediyor. Kusura bakmayın, amiyane söyleyeceğim, MHP’nin hiçbir mensubu bu oyuna gelmeyecek, “Avucunu Yalayacak!” .  Bizim partimizin tabanı bunun farkında, buna tenezzül etmez.” diyerek MHP’li seçmenlere mesaj yolladı. Rasim Acar, yapılan kampanyalarda MHP tabanı adına bir imaj yaratılmak istendiğini şu sözlerle iddia etti:  “Bazı çevrelere para verilerek, özellikle ülkücü söylemler kullanılıyor, ülkücülerin adına konuşuluyormuş gibi manipüle etmeye çalışıyor. Başarısız olacak, MHP seçmeni hiçbir şekilde başka partiye kaymayacak. Biz sabahtan akşama kadar halkın içindeyiz. Sayın Sarıgül 31 Mart günü ne demek istediğimi gayet iyi anlayacak. Çok gayri ahlaki bir seçim kampanyası yürütülüyor. O nedenle tavrım çok net.  Şöyle söyleniyor: ‘MHP bırakılacak onlara destek olunacak'. 'O gelmesin diye, ona oy vereceğim’ oyunu stratejik manipülasyondur.  Bu oyuna kimse gelmeyecek.”

Bu seçimlerde Eşit Şartlarda Yarış Yok

Rasim Acar, konuk oldugu Number One TV'de Michael Kuyucu'ya yerel seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürüldügünü ve sanki iki parti arasında bir yarış varmış gibi bir hava yaratıldıgını söyledi. Acar şöyle konuştu:

" Özellikle şunu net söyleyeyim, İSTANBUL Büyük Şehir Belediye Başkanlığı siyaset için çok önemli bir konudur. Bunu bütün siyasi partiler biliyorlar. Üç büyük şehir ikili bir siyasi yarış içine sokuldu. Ben bunu bir tahterevalliye benzetiyorum, bir tarafa AKP diğer tarafa CHP konuluyor.  Türkiye ortalamalarını etkileyen üç büyük şehirde yarışı tahterevallinin iki siyasi partisi ile geçiştiriyorlar. Gerek medyada gerekse kamuoyu araştırma şirketlerinde manipülasyonlarla bunu gerçekleştiriyorlar. Şunu net söylüyorum eşit şartlarda bir yarış götürmüyoruz, açıklandığımız günden itibaren medya üzerinden çok ciddi bir karartma var.

Haber kanallarında haberleştirilmiyoruz, her iki aday sanki sabahtan akşama kadar sahada, sanki onlar çalışıyormuş gibi haber yapılıyor, onlarla ilgili haberler yapılıyor, bizim için haber yapılmıyor. Sanki sahada biz yokmuşuz gibi gösteriliyor. Bizim partimiz yokmuş gibi yapılıyor, bu bilinçli yapılıyor ve bu bir politika. Bilinçli bir şekilde yapılıyor. Biz bu algıyı kırmaya çalışıyoruz.  26 tane parti bu büyük yarışta. Türkiye’nin her yerinde. Bu, Türkiye’nin demokrasisi adına çok güzel, ama iki parti üzerinden yürütülen siyasi yarış, Türk milletinde demokrasi kültürünün yerleşmesine darbe vuruyor."
Editör: TE Bilisim