İşçi Partisi, 30 Mart 2014 günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı, usta sanatçı LEVENT KIRCA’yı aday gösterdi.

Levent Kırca’nın adaylığı bugün Ankara’da düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

 

LEVENT KIRCA KİMDİR?

 

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı,

Komedyen - Tiyatro ve Sinema Oyuncusu

 

28 Eylül 1950 tarihinde Samsun’da doğmuştur.

 

İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız? Bu Oyun Nasıl Oynanmalı? Sağlık Olsun! Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

 

1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Güzel ve Çirkin ve Sefiller, Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 24 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

 

1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının 4 çocuğu bulunuyor.

 

Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 

 

24 yıl boyunca televizyon ekranlarında Olacak O Kadar programıyla Türk halkının gönlünde taht kuran oyuncunun programı, toplumsal ve politik eleştirileri nedeniyle siyasi baskılar sonucu yayından kaldırıldı.

 

Olacak O Kadar programı yayından kaldırıldıktan sonra Levent Kırca Tiyatrosu üzerinden sanat faaliyetlerini sürdüren Kırca, ülkemizde yaşanan Ergenekon, Balyoz vb siyasi davaların ve baskıların mizahi bir bakış açısıyla anlatıldığı Azınlık ve İçerdekiler isimli politik güldürü oyunlarıyla Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde ve birçok Avrupa ülkesinde yüzbinlerce seyirciyle buluşmuştur. 27 Nisan 2013’de ilk gösterimini yapan İçerdekiler isimli politik güldürü oyunu, Anadolu’nun birçok yerinde ve Avrupa’da hâlâ gösterime devam etmektedir.

 

1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi'nin yazarıdır. 2013 yılının Ocak ayında Ulusal Kanal televizyonu Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. Halen Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

 

6 Ekim 2012 günü Ankara'da Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi büyük salonunda "Yeniden Atatürk Devrimi için İşçi Partisi'nde Birleşiyoruz" adıyla düzenlenen ve çeşitli mesleklere mensup 1700 seçkin halk önderinin İşçi Partisi'ne katıldığı törende, Partiye üye olarak rozetini takmıştır.

 

4-5-6 Ekim 2013 günleri Ankara’da yapılan İşçi Partisi 9. Olağan Genel Kurultay’ında Merkez Karar Kurulu üyeliğine seçilmiş ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

 

Oynadığı bazı tiyatro oyunları:

İçerdekiler, Azılık, Ateşin Düştüğü Yer, Toros Canavarı, Kadıncıklar, Üç Baba Hasan, Sefiller, Güzel Ve Çirkin,

Oyun Nasıl Oynanmalı

 

Filmografi:

Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas (2011), Son İstasyon (2010), Ağa Kızı (2004), Kendini Bırak Gitsin (2004), Şeytan Bunun Neresinde (2002 - Oyuncu ve yönetmen), Son (2001 Oyuncu, senarist ve yönetmen), Ölürsün Gülmekten (2000), Mavi Muammer (1985), N'Olacak Şimdi (1979), Taşı Toprağı Altın Şehir (1978)

Editör: TE Bilisim