EKMELEDDİN İHSANOĞLU SARIYERLİLERLE BİR ARAYA GELDİ


Cumhurbaşkanı adayı Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Sarıyer Belediyesi tarafından İstinye Tersane alanında düzenlenen iftara katıldı. Ramazan etkinliklerinin yapıldığı alana gelen İhsanoğlu’nu Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç karşıladı. Sarıyerlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İhsanoğlu, vatandaşlarla selamlaşıp iftar sofrasında yerini aldı. Ezanın okunmasının ardından orucunu açan İhsanoğlu daha sonra Sarıyerli vatandaşlara seslenmek üzere kürsüye çıktı. 1980’den beri Sarıyerli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İhsanoğlu, Sarıyerlilerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

 

“Sarıyer’den Cumhurbaşkanı olarak sizi görmenin inancı içerisindeyiz”

 

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan konuşmasında “Ramazanın en güzel yanlarından biri iftar sofralarındaki dayanışmanın olduğunu hiçbir zaman unutmamaktır.Bir arada sofralarda oturmak toplumumuzun geleneğidir. Bu sofraların bereketini her bir dönemde hatırlatmak istiyoruz. Bulunduğunuz alan barış ve huzur alanı oldu. 7’den 77’ye herkes buraya gelir ve mutlu olur. Ramazan ayının insanlığa fayda getirmesini barış ve huzur getirmesini diliyorum. Sarıyer’den Cumhurbaşkanı olarak sizi görmenin inancı içerisindeyiz. Soframıza şeref verdiniz. Bugünü ayrı bir güzellikle yaşıyoruz dedi.

 

“1980'den beri Sarıyer'in vatandaşıyım”

 

Başkan Genç’in konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Ekmeleddin İhsanoğlu Sarıyerlilerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu; "Ben 1980'den beri Sarıyer'in vatandaşıyım. Onun için bu iftarda bulunmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Ve bir Sarıyerli olarak, uzun yıllardır Yeniköy'de oturan biri olarak, onun hizmetlerinden yararlanıyorum. İki haftadan beri Türkiye'nin çeşitli illerini dolaşıyorum. Şunu görüyorum; Halk yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir düşünce, yeni bir ilgi istiyor. Halk sevgi istiyor, halk saygı istiyor, birlik ve beraberlik istiyor. Halk zıtlaşma istemiyor, cepheleşme istemiyor. Halk bin seneden beri bu topraklarda yaşıyor ve ilelebet beraber yaşayacağız. Hangi inançtan, mezhepten olursak olalım hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Bu tarihi beraber yaptık, bu coğrafyayı şehitlerimizin kanını akıtarak vatan yaptık. Bugün bu vatanı bir arada beraber tutmak, bu vatanın birliğini beraberliğini korumak için hep beraber demokrasi mücadelesi vermemiz lazım. Demokrasilerde bir tek insanın ismi üzerinden siyaset yapılmaz."

 

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun konuşmasının ardından sahneye gelen küçük bir çocuk Cumhurbaşkanı adayına ekmek verdi. Ekmeği öpüp başına koyan İhsanoğlu daha sonra çocuğa ekmeği öpmesi için verdi. Kendisine takdim edilen çiçekleri alan İhsanoğlu daha sonra Hollanda Devlet Televizyonu yayınına katıldı. Yayın sonrasında gençlerle oturup sohbet eden İhsanoğlu, Başkan Genç’le birlikte Ramazan Etkinlik alanında bulunan stantları ziyaret etti. Yoğun sevgi gösterileriyle karşılaşan İhsanoğlu, Sarıyerlilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra etkinlik alanından ayrıldı.

 

Editör: TE Bilisim