CHP İBB Meclis Üyeleri Yılmaz ve Akmugan Başkan Topbaş’a öneride bulundu: Uyuşturucu Maddesi olan BONZAİ’ye karşı mücadeleye Belediye Zabıtaları da dahil olsun...

 

CHP İBB Meclis Üyeleri Yılmaz ve Akmugan, İBB Meclis Başkanlığına sundukları yazılı soru önergesinde BONZAİ İsimli uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının gençler arasında giderek yaygınlaştığına dair şikâyetler artmasına dikkat çekerek İBB Başkanı Kadir Topbaş’a sordular: 

“İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) bu konuda yapılmakta olan herhangi bir çalışma var mıdır? Şayet varsa bu çalışmalar hangi aşamadadır? 
Belediyemizce bu konuda Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Kuruluşları, Üniversiteler ve diğer ilgili kamu kuruluşları nezdinde herhangi bir bilgilendirme ve işbirliği teklifinde bulunulmuş mudur? Bonzai Kullanımı karşısında Belediye Zabıtasının herhangi bir görev ve yetkisi var mıdır? Varsa bu yetkiler nelerdir? Şayet Belediye Zabıtasının bu tür konularda yetkisi yoksa veya kısıtlı ise gerekli yetkinin alınması için herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur?”

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2014 yılı Temmuz ayı Meclis Toplantılarının 17 Temmuz Çarşamba günkü birleşiminde Başakşehir Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Abdulhadi Akmugan ve Zeynel Yılmaz imzaları ile Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge şöyle;

 

Konu: BONZAİ BAĞIMLILIĞI HK SORU ÖNERGESİ

Tarih: 16.07.2014

 

Son zamanlarda basın ve yayın kurumlarında yer aldığı kadarıyla BONZAİ İsimli uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının gençler arasında giderek yaygınlaştığına dair şikâyetler artmış bulunmaktadır. 

 

1- Bu konuda bizzat belediyemize de gelen herhangi bir duyum veya şikâyet var mıdır? 

2- Bu konuda yapılmakta olan herhangi bir çalışma var mıdır? Şayet varsa bu çalışmalar hangi aşamadadır?

3-Belediyemizce bu konuda Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Kuruluşları,  Üniversiteler ve diğer ilgili kamu kuruluşları nezdinde herhangi bir bilgilendirme ve işbirliği teklifinde bulunulmuş mudur? Şayet bulunulmuşsa nasıl bir sonuç alınmıştır?

4- 07.01.2011 Tarihli ve 2011/1310 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla uyuşturucu ve uyarıcı Maddeler listesine eklenen Bonzai Kullanımı karşısında Belediye Zabıtasının herhangi bir görev ve yetkisi var mıdır? Varsa bu yetkiler nelerdir? 

5- Şayet Belediye Zabıtasının bu tür konularda yetkisi yoksa veya kısıtlı ise gerekli yetkinin alınması için herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Tarafımıza yazılı olarak cevaplandırılması isteğimizi saygılarımızla arz ederiz.

Editör: TE Bilisim