Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu açılışlar töreninde konuşan Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, icraatleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Belediyeler arasında ayrım yapılmadığı konusunun gerçekleri yansıtmadığını dile getiren Demirtaş, yerel seçimlerden sonra demokratik özerklik ilan edeceklerini de söyledi.


Ankara ve İstanbul belediyelerinin bütün gelirlerinin belediye kasalarında kaldığını belirten Demirtaş, buna karşılık BDP’li belediyelerden yüzde 40’lara varan kesintiler yapıldığını açıkladı. Kendilerinden kesinti yapılmasının haksızlığını kaydedet BDP Genel Başkanı, “İller Bankası ve Ab kredileri sorgusuz sualsiz AKP belediyelerine aktarılıyor” diyerek belediyeler arasında yapılan ayırıma dikkat çekti.


Konuşmasında rant konusuna da değinen Demirtaş, “AKP belediyeleri rant ve rüşvet dağıtma mekanizması üzerine kurulu. Buna rağmen bizim belediyeler daha başarılı, çünkü başkanı da işçisi de aynı ruhla çalışır.” ifadelerini kullanarak BDP’li belediyelerin hırsızlık yapmadığını hatırlattı.

"SEÇİMDEN SONRA DENOKRATİK ÖZERKLİK"

Kürt halkının artık kendisini yönetme aşamasına geldiğini ve AKP'nin insafını beklemek zorunda olmadığını belirten Demirtaş, “Seçimden sonra sadece fuar ya da kültür merkezi inşa etmeyeceğiz. Asıl inşa edilecek şey demokratik özerkliktir. Bu halk artık kendisini yönetme aşamasına geldi. Anadilimizde, lehçelerde Arapça, Ermenice, Süryanice hizmet alma noktasına geldi. Bunları yapmak için devleti bekleyemeyiz. Halkımızın ana dilinde eğitimi olacak, ders kitapları olacak. Devleti beklemek zorunda değiliz. AKP’nin insafını beklemek zorunda değiliz. İşte BDP’li belediyeler bunu hayata geçirecek” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim