Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen “Sadık Albayrak 50. Yazarlık Yılı Saygı Gecesi” etkinliğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda dünürü olan araştırmacı yazar için “Mehmet Akif'i, Necip Fazıl'ı sadece şair olarak görenler yanılırlar. Onlar, yaşamlarıyla adeta kendileri fikirdirler, kitaptırlar, şiirdirler. İşte Sadık ağabeyimiz de 50 yılını ilme adamış bir çınardır. O, Osmanlı'yla bağımızı kuran bir mimardır. Bizim köklerimizle irtibatımızın kesilmesi istenirken, o cesaretle ortaya çıkmış, o irtibatı muhafaza için göğsünü siper etmiştir” dedi.

 

Erdoğan, Sadık Albayrak sayesinde anlatılanların gerçekte çok farklı olduğunu öğrendiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; “Kendisinin cuma cemaatindeydim. Dedim ya, kader planı içinde neler var neler. Onun çabaları sayesinde geçmişin aslını, geleceğin tasavvurunu idrak ettik. Biz fikriyle zikri bir medeniyet inşa ettik. Mevlana ile bize sadece mesnevi değil sema kalmış, Hak'tan alıp halka verme anlayışı, sevgi, hoşgörü kalmıştır. Yunus'tan bize kalan güzel Türkçesi değildir. O bize sabrı öğretmiştir. Mehmet Akif bize edebi, adabı öğretmiştir. Necip Fazıl sadece ‘Çile’ adlı eseri bırakmamıştır; o bize hakikat çilesini, dava çilesini de miras bırakmıştır. İşte Sadık Albayrak da tam da bu zincirin bir parçasıdır. Kitapları ilimle yoğrulduğu kadar hayatı da ilimle yoğrulmuştur. Kitapları gibi hayatıyla da diklenmeden dik durmayı öğrenmiştir. Hayatı mahkemelerde geçmiş, Necip Fazıl gibi davasından geri durmamıştır. Albayrak, hakikat peşinde önce kendisini bilmeyi başarmıştır. Milletten saklanan belge ve bilgileri açıklarken, herhangi bir hesabın içinde olmamıştır. O bilsin ki; gelecek nesiller de sadece kitaplarını değil, hayatını da ibretle okuyacaktır. Rabbim’e bizlere böyle gönül erleri bahşettiği için hamd ediyorum. Böyle âlimleri nasip ettiği için hamd ediyorum. Onunla yol arkadaşlığı yapmaktan büyük gurur duyduğum için Rabbime hamd ediyorum.” diye konuştu.

 

BU GECE EKSİKLİĞİMİZİ GİDERMEKTE DÖNÜM NOKTASI!

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise “Bugün bizim maalesef geleneğimizde ihmal ettiğimiz, eksik bıraktığımız ve artık eksik kalmamasını temenni ettiğimiz bir vazifemizi yerine getiriyoruz. Bugünümüzü borçlu olduğumuz tefekkür adamlarına, düşünce adamlarına, kendileri hayattayken minnetimizi gösterme konusunda ihmalkâr bir milletiz. Sayın Albayrak’a, onun şahsında o nesli temsil eden tefekkür insanlarına minnetimizi göstermek bakımından anlamlı bir gece, bu sebeple bu eksikliğimizi gidermekte bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum” dedi. Ayrıca

Sadık Albayrak ‘ın söylediği “Burada ölmek istemeyen bir mazi ve doğmak isteyen bir gelecek vardı” umudunun ayakta tutulmasının 3 şeyle mümkün olduğunu vurgulayan Çelik konuşmasında; yeni nesillere tarih bilincinin verilmesi, mekân bilincinin verilmesi ve millet olmanın temel dinamiklerinin ne olduğu ile ilgili bir bilinç verilmesinin önemini vurguladı.

 

SADIK ALBAYRAK GERÇEK BİR FİKİR HAMURKÂRIDIR.

 

Sadık Albayrak’ın önemli bir simge olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen; “Sadık Albayrak, kendisine yaklaşan herkese öz ağabeylik yapmış, elinden tutmuş, yol göstermiş ve o kişinin gelişmesine katkıda bulunmuş gerçek bir hadim, gerçek bir fikir hamurkârıdır.” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen geceye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Erdoğan ve Albayrak ailesi mensupları,  AKP milletvekilleri Temel Coşkun ve Feyzullah Kıyılık, İlçe Belediye Başkanları, Mustafa Yazgan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gecenin sonunda yazar Sadık Albayrak’a, Kur’an-ı Kerim’i ezbere okuyan Hattat Kemal Batanay’ın 1975 yılına ait el yazısı tablosunu hediye etti.

Editör: TE Bilisim