SEÇHABER ÖZEL – Kadro Hareketi adına Avukat Onur Cingil, Gezi parkı olayları kapsamında  başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde yaşananlardan dolayı Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında suç duyurusunda bulundu.

 
Dün Avukat Cingil, Çağlayan Adliyesi’nde; Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın hakkında; Kasten Yaralama (TCK Md. 86), Kasten Öldürme (Teşebbüs) (TCK Md. 81, 35), Konusu Suç Teşkil Eden Emrin Yerine Getirilmesi (TCK Md. 24/3), Hakaret (TCK Md. 125), Suç İşlemeye Tahrik (TCK Md. 214), Suçu ve Suçluyu Övme (TCK Md. 215), Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama (TCK Md. 216), Cumhuriyetin Nitelikleri – Hukuk Devleti İlkesinin İhlali  (Ana. Md. 2), Temel Hak ve Hürriyetlerinin Sınırlandırılması Maddesinin İhlali (Ana. Md. 13), Yerleşme ve Seyahat Etme Özgürlüğünün İhlali (Ana. Md. 23), Düşünce ve Kanaat Hürriyeti Maddesinin İhlali (Ana. Md. 25), Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti Maddesinin İhlali (Ana. Md. 26), Basın Hürriyeti Maddesinin İhlali (Ana. Md. 38),  Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkının İhlali (Ana. Md. 34), Kanunsuz Emri Yerine Getirme (Ana. Md. 137) ve ihlal edilen kanun maddelerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda; protestolar sırasında basında çıkmış fotoğraflar ve video görüntüleri,  yazılı ve görsel basında yer alan konuşmalar ve MOBESE kameralarının kayıtları delil olarak gösterilen suç duyurusunda Başbakan Erdoğan ve İç İşleri Bakanı Muammer Güler’in dokunulmazlıklarının kaldırılıp yargılanması için TBMM’de fezleke hazırlanması talep edildi.

 

Kaynak: http://www.sechaber.com/basbakan-erdogan-hakkinda-suc-duyurusu-2/  

Editör: TE Bilisim