ANKARA-30 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde, YerelSecim2014 özel yayınıyla, sonuçları başarıyla sandık başından kamuoyuna aktaran (AA), 1 Haziran’daki yenileme seçimleri için de hazırlıklarını tamamladı.

Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazlar sonucu seçimlerin iptal edildiği Ağrı ve Yalova ile Aydın’ın Buharkent, Bayburt’un Aydıntepe, Bitlis’in Güroymak, Çankırı’nın Şabanözü, Eskişehir’in Mahmudiye, Kastamonu’nun Çatalzeytin, Tokat’ın Yeşilyurt ilçeleri ile Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul, Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya, Niğde’nin merkeze bağlı Bağlama ve Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde seçimler yenilecek.

Afyon’un Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliği ara seçimleri yapılacak.

Seçim sonuçlarını sandık başından kamuoyuna aktarmak için teknik altyapı ve özel yazılımları hazırlayan AA, haberci ekibini de kurdu.

 

Sandık sonuçları, HAS'ta tablolarla aktarılacak

 

Sonuçlar, günlük haber ulaşımını sağlayan Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere ulaştırılacak.

Sandık sonuçları, veri akışına bağlı olarak belli sıklıklarla, tablolar halinde abonelere ve kamuoyuna aktarılacak.

Seçim günü oy kullanma ve tasnifi işlemleriyle adayları yakından takip edecek AA ekipleri, kazananları flaş haberlerle duyuracak. Belediye başkanlarından ilk demeçler, görüntülü ve fotoğraflı olarak abonelerine servis edecek.

30 Mart’taki Mahalli İdareler seçimini özel yayınla başarılı takip eden, kamuoyuna duyurduğu sonuçlar YSK’nın açıkladığı kesin sonuçlarla örtüşen AA, yarınki yenileme seçimlerini de kamuoyuna doğru ve hızlı aktaracak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim