AKP'nin 'milli irade' dediği: Sahtekarlık! Kaç kişiyi sahte üye yaptınız?


Gazi Halkevi üyesi ve geçtiğimiz dönem Gaziosmanpaşa Halkevi Başkanı olan Ruhi Kara, telefonuna sık sık AKP’den mesaj gelince durumdan şüphelendi. Bunun üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Sşyasi Parti Üyelik Sorgulama sayfasından kendi ismini sorguladı ve 2007 yılında AKP Gaziosmanpaşa Teşkilatı’na üye yapılmış olduğunu gördü.

İstanbul Halkevleri, Ruhi Kara’nın kimlik bilgilerinin çalınarak AKP’ye üye yapılmasına ilişkin bugün Çağlayan Adliyesi önünde “AKP’nin ‘milli irade’ dediği: Sahtekarlık! Kaç kişiyi sahte üye yaptınız?” diyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve ardından suç duyurusunda bulundu.

Basın açıklamasını Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy yaptı. Ersoy açıklamasında “Bugün burada suç duyurusunda bulunmak için geldiğimiz olay yolsuzluğu kendisine yol yapanların sınırının olmadığını bir kez daha göstermektedir” dedi.  

Halkevleri’nin halkın hakları için sokaklarda mücadele ettiğine; kamu yararına dernek statüsünün kaldırıldığına, “AKP karşıtı odak olmak”la suçlandığına, Halkevleri’nin ise bunlarla onur duyduğuna değinen Ersoy, “Neoliberal politikaların, gericiliğin, faşizmin, savaşın, kadın düşmanlığının, Alevi düşmanlığının, Kürt düşmanlığının karşısında ülkenin dört bir yanında yıllardır hiç durmadan mücadele eden Halkevleri’nin bir şubesinin başkanının, bir Halkevci’nin AKP’ye üye yapılması açıkça sahtekârlıktır” dedi.

Tayyip Erdoğan’ın dilinden düşürmediği “milli irade” söylemine de değinerek “ ‘9 milyon üyemiz var, milli iradeyiz’ diyenlerin üye yapma yöntemleri bir kez daha ortaya çıkmıştır. İnsanların kimlik bilgilerini ele geçirerek sahtekarca yöntemlerle üyeymiş gibi gösterenlerin elbette her türlü yolsuzluğa, hırsızlığa imza atmaları şaşırtıcı değildir… Şimdi birbirinize düştünüz, pislikleriniz bir bir ortaya saçılıyor. Halka karşı beraber işlediğiniz suçlar saymakla bitmez. Ve her kirli işiniz ortaya çıktığında “milli irade” , “sandık” diyerek kendinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz. Milli irade dediğinizin nasıl bir sahtekarlık olduğu ise bir kez daha ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Ersoy açıklamasını “Bizler yalanınıza, talanınıza, hırsızlığınıza, zorbalığınıza ‘Artık yeter!’ diyoruz. Sokakta kaybettiğiniz meşruluğu sandıkta kazanamayacaksınız. Gasp ettiğiniz haklarımızı bir bir geri alacağız, yağma ve talan politikalarınıza izin vermeyeceğiz” sözleriyle sonlandırdı.

Ersoy’un ardından söz alan Ruhi Kara, AKP’nin hırsızlıklarına, yolsuzluklarına bir de bu sahtekarlığı eklediğini; ‘milli irade’den söz eden AKP’nin kendisini iradesi dışında üye yaptığını söyledi.

Basın açıklamasının ardından konuyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.


Halkevleri Basın Merkezi

Editör: TE Bilisim