CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "Neymiş dört dil bilmesi önemli değilmiş, tercüman değil yönetici seçiliyormuş. Tamam dil bilmek önemsizse neden yırtındın o yarım yamalak telaffuzunla "one minutes, one minutes' diye; "bir dakika bir dakika' deseydin de tercümanlar tercüme etseydiler; hiç olmazsa gülünç düşmezdin.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, "Neymiş dört dil bilmesi önemli değilmiş, tercüman değil yönetici seçiliyormuş. Tamam dil bilmek önemsizse neden yırtındın o yarım yamalak telaffuzunla "one minutes, one minutes' diye; "bir dakika bir dakika' deseydin de tercümanlar tercüme etseydiler; hiç olmazsa gülünç düşmezdin. Bu seviyesine ilişkin bir örnek sadece Akdeniz demek varken "White Sea' dediğini unutuyor muyuz?" dedi.

Çıray, sanatçı ve yazar Onur Akay'a verdiği röportajda, dış politikada Erdoğan ile İhsanoğlu'nu karşılaştırmanın "münasebetsiz bir şey" olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Cehaletin güç sarhoşluğu içindeki küstahlık ve kibirle ancak bilgelere mahsus bilgili tevazuun hayır ve iyilik dolu vizyonunu nasıl mukayese edebiliriz? Neymiş dört dil bilmesi önemli değilmiş, tercüman değil yönetici seçiliyormuş. Tamam dil bilmek önemsizse neden yırtındın o yarım yamalak telaffuzunla "one minutes, one minutes' diye; "bir dakika bir dakika' deseydin de tercümanlar tercüme etseydiler; hiç olmazsa gülünç düşmezdin. Bu seviyesine ilişkin bir örnek sadece Akdeniz demek varken "White Sea' dediğini unutuyor muyuz? Neyse Ekmeleddin Bey sadece kendi dış politikamız açısından değil, bütün Ortadoğu ülkeleri için bir şans, bir umut! Çok şey kaybettik dış politikada Haysiyet, insanlık, vicdan, güvenilirlik. Kayıplarımızı telafi edebilmemiz ve pozitife geçebilmemizde Ekmeleddin Beyin büyük katkısı olacak."

-AKP TABANI İHSANOĞLU'NA OY VERECEK Mİ?-

AK PARTİ seçmenlerinin azımsanmayacak bir bölümünün, DP-AP-ANAP-DYP çizgisini takip edenler olduğunu kaydeden Çıray, şunları ifade etti:

"Bu kesimlerin mensup oldukları gelenekle Erdoğan'ın ruh ve zihin dünyasının beyazla-siyah kadar farklı olduğunu er geç fark edeceklerini düşündüm her zaman. Eninde sonunda bu olacaktı. Sanırım bu noktaya gelmek üzereyiz, eğer tam olarak gelmediysek. Bu seçmenlerimizin Ekmeleddin Beyin çok geniş bir yelpazenin adayı olduğunu da dikkate alacaklarını düşünüyorum.

Erdoğan, Nazi dönemi Almanya'sında Alman halkını yönlendiren ve propaganda metotlarının çok daha yoğun ve güçlü bir şeklini çok daha ahlaksız bir şekilde hayata geçiren bir politika pratiği ortaya koydu. Gücünün büyük bölümü bu pratiğin yaydığı çıkar ağı ve korku atmosferinden kaynaklanıyor. TRT her zaman iktidarlar için kullanabilecekleri bir araç oldu. Fakat 50 yıllık TRT tarihinde kurumun böylesine ahlaksız, çirkin ve adi bir gözü dönmüşlükle kullanıldığına tanık olunmadı. 2015 yılında AKP iktidarı bitecek. CHP iktidarının en önemli icraatlarından birisi sanırım TRT ile ilgili olacak. Bütün vatandaşların vergisiyle ayakta duran bir kurumun vatandaşların yüzde ellisinden fazlasının siyasi tercihlerine karşı açıkça cephe alması kabul edilemez. Bu yayın politikalarının sorumluları eninde sonunda yaptıklarının ahlaken, hukuken ve vicdanen mahkum edildiğini görüp yaşayacaklardır. Böylece sorunuzun cevabının tek kelimeyle "hayır' olduğunu sanırım anlamış oluyorsunuz."


Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Editör: TE Bilisim