Anadolu Ajansının İslam dünyasındaki gelişmeleri kapsayacak yeni ürünü "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi", ABD'nin Baltimore kentinde binlerce Müslümanın katıldığı, Kuzey Amerika İslam Camiasının (ICNA), Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği yıllık toplantısında tanıtıldı.

İslam dünyasındaki gelişmelerin, ilgili medya organları, yayıncılar, web siteleri, bloggerlar, sosyal medya kullanıcıları, STK'lar ve araştırmacılara ulaştırılmasının amaçlandığı paketin, ICNA-MAS toplantıları sırasındaki tanıtımına, ABD'deki önde gelen Müslüman sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşu ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame CemalICNA Başkanı Naim Beig ve Kuzey Amerika İslam Toplumu(ISNA) Başkanı Azhar Azeez ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Müslümanlar arasında köprü vazifesi görecek"

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Anadolu Dünya Raporu ile İslam dünyasını ilgilendiren tüm önemli siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmelerin takip edilerek, abonelere İngilizce, Arapça ve Türkçe ulaştırılacağını bildirdi.

Haber paketinin Müslümanlar arasında köprü vazifesi göreceğini vurgulayanMutanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu proje bizler için çok önemli, çünkü Müslüman toplumlar arasında büyük bir boşluğun olduğunu, güçlü haber ajanslarının bulunmadığı gördük. Bu proje büyük bir adım. Bu paket ileride daha da büyüyecek olan şu andaki küçük bir basamak. Bu haber paketinin Müslümanlar arasında bir haber köprüsü olmasını ümit ediyoruz. Bu proje gençlerimizle daha da genişleyecek.”

"Haber paketini dört gözle bekliyoruz"

ICNA Başkanı Beig, haber paketini heyecan verici bulduğunu, İslam dünyasında yaşanan gelişmelerin doğru, saptırılmadan aktarılmasının herkesin faydasına olacağını söyledi.

Amerikan medyasına bakıldığında Müslümanlar hakkında sürekli olumsuz ifadeler kullanıldığını, hatta uzman olarak konuşturulan bazı insanların İslam'a ilişkin yanlış bilgiler aktardığının görüldüğünü vurgulayan Beig, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorumlu bir medyaya, dengeli medyanın varlığına, İslami konuları takip eden medya organına ve farklı toplumlarda yaşanan adaletsizlik konularını ele alabilen bir medyaya ihtiyaç var. Bu haber paketini dört gözle bekliyoruz. Bu, sadece Amerikalı Müslüman toplumunun değil, aynı zamanda daha geniş toplumların da faydasına olacaktır. Çünkü böyle bir sese ihtiyaç var. Dolayısıyla Amerikan toplumu, komşularımız, çalışma arkadaşlarımız dengeli haberlere erişebilir ve doğru mesajı alabilir. Bu projenin yakın zamanda başlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum."

"AA'nın çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz"

USCMO Genel Sekreteri Cemal de AA'nın İslam dünyasındaki gelişmeleri yansıtacak yeni ürününün mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Dünya genelinde yaşanan gelişmeleri medya üzerinden öğrendiklerini, haberlerdeki aktarımların doğruluğunun önemli olduğunu dile getiren Cemal, "Bu haber paketi, Amerikalı Müslümanların fikirlerinin, hikayelerinin ve görüşlerinin buradaki halka ve dünya geneline aktarılması için büyük bir fırsat. Bu nedenle Anadolu Ajansının çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz." diye konuştu.

"AA dengeli bakış açısı sağlayacak"

ISNA Başkanı Azeez ise AA'nın yeni haber paketinin, çok önemli bir açığı gidereceğine değindi.

ABD'de İslam ve Müslümanlara karşı negatif bakışın varlığına dikkati çeken Azeez, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı gibi organizasyonların burada dengeli bir bakış açışı sağlayacağını düşünüyorum. Bugünlerde korkuyu yayma ve korkuyu satma işinde olan birçok insan var. Korkunun iki anlamı var, 'Her şeyi unut ve kaç' ya da 'Her şeyle yüzleş ve yüksel.' Müslümanların burada ikinci kısmı seçeceğini ümit ediyorum. Bu bağlamda da medya bu yükselme konusunda çok önemli bir rol oynuyor. Anadolu Ajansının bu girişiminden memnuniyet duyuyoruz ve başarılı olmanız için dua ediyoruz."

Konuşmaların ardından MutanoğluBeigCemal ve Azeez'e çeşitli hediyeler takdim etti.

Etkinlikte AA Satış Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Nedim Kaya da Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi'ni tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Anadolu Dünya Raporu aboneleri, İslam dünyasındaki önemli olayları AA'nın global ağı yoluyla anında takip imkanı bulacak. Aboneler, canlı yayınlarla son dakika haberlerinin takibi, İslam dünyası için etkinlikler takvimi, Müslüman liderler ve önemli şahsiyetlerle AA'nın geniş bölgesel ve global haberci ağı tarafından yapılan röportajları, katma değeri yüksek analiz raporları, sürekli güncellenen aranabilir ve indekslenebilir fotoğraf katalogları ile koleksiyonları, İslam dünyasındaki tüm önemli program ve tarihleri kapsayan fotoğrafları ile yayına hazır videolarına anında ulaşabilecek.

KAYNAK: AA
Editör: TE Bilisim