Bağımsız filmlerin dağıtımcısı M3 Film ve Kariyo & Ababay Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen BAŞKA SİNEMA, sinemaseverlerin özledikleri film izleme deneyimini ve sabırsızlıkla bekledikleri bağımsız filmleri  artık yıl boyunca erişilebilir kılıyor.

 

Yarattığı farklılıkla sinemaseverleri bir keşif yolculuğuna çıkaran BAŞKA SİNEMA, gün boyu ardı ardına ve antraksız olarak sunduğu filmlerle izleyiciye  seçme özgürlüğü sunuyor.

 

BAŞKA SİNEMA İLE KESİNTİSİZ SİNEMA DENEYİMİ

 

İzleyicisine, aynı salonda günde en az üç film sunacak olan BAŞKA SİNEMA’da filmler görmenize yetecek kadar uzun süre vizyonda kalıyor. Üstelik seanslarda (filmler 110 dakikadan uzun değilse) ara verilmiyor. Sürpriz film geceleri, kısa filmler, fragman seansları, gala gösterimleri, seanslardan sonra film ekibiyle sohbetler, izleyicinin katkısıyla yaratılacak etkinlikler, hep seyretmek istediğiniz ama kaçırdığınız filmler BAŞKA SİNEMA’da izleyicilerini bekliyor.

 

 BAŞKA SİNEMA, 1 Kasım 2013’ten itibaren Beyoğlu Beyoğlu, Altunizade Capitol, Kadıköy Rexx ve Ankara Büyülü Fener Kızılay sinemalarında yepyeni programı, sıra dışı seans akışı, sürpriz gösterimleriyle hayata geçiyor.

 

BAŞKA SİNEMA Sosyal Medya’da

 

Twitter ve Facebook sayfalarında birçok yeni içerik ve kıpırdanma sinemaseverleri bekliyor. Yarışmaları, duyuruları, ani etkinlikleri, plansız gösterimleri, söyleşileri, promosyonları, özel indirimleri ilk buradan duyma ayrıcalığı sunuyor.

 

BAŞKA SİNEMA’DA  5 FARKLI FİLM, 5 FARKLI DENEYİM

 

BAŞKA SİNEMA,  Onur Ünlü’nün ticari gösterime sokmadığı Sen Aydınlatırsın Geceyi adlı filmiyle başlıyor!

 

Sen Aydınlatırsın Geceyi, 2013 İstanbul Altın Lale En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, FIPRESCI Ödülü sahibi. Gökyüzünde  iki güneşi, üç dolunayı olan küçük bir Anadolu kasabasında süper güçlere sahip kasabalıları anlatan film, 1 Kasım ‘da BAŞKA SİNEMA ‘da.

 

Frances Ha, Woody Allen’ın Manhattan’ını hatırlatan nefis siyah-beyaz görüntüleri, Greta Gerwig’in akıldan çıkmayacak doğaçlama anlarla dolu performansıyla senenin en büyüleyici seyirliklerinden biri. Yetenekli yönetmen Noah Baumbach tarafından yönetilen film, 2013’ün eleştirmenler tarafından da en beğenilen filmlerinden biri oldu. Frances Ha, 1 Kasım’da BAŞKA SİNEMA’da.

 

Cannes’da en iyi film ödülünü kazanan Blue is The Warmest Color / Mavi En Sıcak Renktir, yönetmeni Abdellatif Kechiche ile birlikte başrol oyuncuları Adèle Exarchopoulos ile Léa Seydoux'ya da Altın Palmiye kazandırdı. İki genç kızın yıllara yayılan birliktelikleri üzerinden yaşamı ve aşkı sorgulayan film, 8 Kasım’da, BAŞKA SİNEMA’da.

 

Hayatboyu,  birbirlerinden kopamamanın duygusal sıkışıklığını yaşayan evli bir çiftin hikâyesini anlatıyor. Dünya galası 63. Berlin Film Festivali’nde yapılan, 32. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazanan, Aslı Özge’nin yazıp yönettiği film, 15 Kasım’da  BAŞKA SİNEMA’da..

 

Byzantium / Bir Vampir Hikayesi, ‘Vampirle Görüşme’yi yaratan ekiple, Oscar Ödüllü yönetmen Neil Jordan’ı tekrar bir araya getirirken, son dönemin gözde genç yeteneklerinden Gemma Arterton ve Saoirse Ronan’ı başrollere taşıyor. Film 29 Kasım’da BAŞKA SİNEMA’da.

 

 

BAŞKA SİNEMA’da  Pek Yakında….

 

20. Adana Altın Koza Film Festivali En İyi Film Ödülü Yozgat Blues

François Ozon’un Cannes’da yarışan filmi Jeune et Jolie

Yönetmenliğini Asghar Farhadi’nin yaptığı Le Passé

Coen’lerin son filmi Inside Llewyn Davis

Jim Jarmusch’tan bir vampir hikayesi; Only Lovers Left Alive

Costa-Gavras’ın son filmi Le Capital

2013’te Altın Portakal’da yarışan Mavi Dalga

Ve daha niceleri...

Editör: TE Bilisim