“The Judge/Yargıç”ın yönetmen ve yapımcısı David Dobkin, “Kaç yaşında olduğumuz önemli değil; çocukluğumuzun geçtiği yuvaya döndükten beş dakika sonra, oradan ayrılırken kimsek yine tam o kişi oluyoruz” diyor ve ekliyor: “O rutinlere geri dönüyoruz; aynı davranış ve iletişim örüntülerine, hayatımızın kalanı boyunca bizi yönlendiren aynı dile getirilmemiş, büyük ya da küçük yanlış anlaşmalara tâbi oluyoruz.”



'YARGIÇ' KONU ÖZETİ:

Parlak Chicago avukatı Hank Palmer beyaz yakalı son müşterisini Illinois eyalet savcılığının pençesinden kurtarmaya hazırlanırken, annesinin vefat ettiğini bildiren bir mesaj alır. Hank babasıyla görüşmemektedir; ve annesi son yirmi küsur yılda irtibatını sürdürdüğü —tüm kasabadan da kimseyle görüşmez— tek aile üyesidir. Onu eve döndürebilecek yegane kişi annesi, yegane olay ise onun ölümüdür. Ancak, İndiana’nın huzurlu kasabası Carlinville’de Hank’i bekleyen şey, bir cenaze merasiminden fazlasıdır ve asla sıcak bir karşılama değildir. Hank oradan kaçmaya çalışırken, arasının açık olduğu babasını savunmak üzere geri çağırılır çünkü kasabanın 42 yıllık emektar yargıcı olan babası aniden kendini kürsünün yanlış tarafında bulmuştur.

17 Ekim'de Sinemalarda

From Warner Bros. Pictures ve Village Roadshow Pictures, Oscar adayı Robert Downey Jr. (“Chaplin”, “Tropic Thunder”) ile Oscar ödüllü Robert Duvall’ı (“Tender Mercies”) beyaz perdede ilk kez bir araya getiren “The Judge/Yargıç”ı sunar. Oscar adayı Vera Farmiga (“Up in the Air”) ve Oscar sahibi Billy Bob Thornton’ın (“Sling Blade”) da yer aldığı filmi David Dobkin yönetti.

Downey, “The Judge/Yargıç”ta, büyük şehirde savunma avukatı olan Hank Palmer’ı canlandırıyor. Hank bir kasaba yargıcı olan, arasının açık olduğu babası (Duvall) cinayetle suçlanınca çocukluğunun geçtiği yere döner. Gerçeği öğrenmek için çabalayan Hank, bu süreçte yıllar önce bırakıp gittiği ailesiyle de yeniden bağ kurar.

Filmin yıldız oyunculardan oluşan kadrosunda Vincent D’Onofrio, Jeremy Strong, Dax Shepard, Leighton Meester, Ken Howard, Emma Tremblay, Balthazar Getty ve David Krumholtz da yer alıyor.

“The Judge/Yargıç”ın yapımcılığını Susan Downey, David Dobkin ve David Gambino; yönetici yapımcılığını ise Herbert W. Gains, Robert Downey Jr., Jeff Kleeman ve Bruce Berman üstlendi. Filmin senaryosu Nick Schenk ve Bill Dubuque; hikayesi de Dobkin ve Schenk’in imzasını taşıyor.

Dobkin’in kamera arkası ekibi, görüntü yönetiminde Oscar ödüllü Janusz Kaminski (“Saving Private Ryan”, “Schindler’s List”), yapım tasarımında Mark Ricker, kurguda Mark Livolsi ve kostüm tasarımında Marlene Stewart’tan oluşuyor. Filmin müziği on iki kez Oscar adayı olmuş Thomas Newman’a (“Saving Mr. Banks”, “Skyfall”) ait.

Warner Bros. Pictures’ın Village Roadshow Pictures işbirliğiyle sunduğu, Big Kid Pictures/Team Downey yapımı bir David Dobkin filmi olan “The Judge/Yargıç”ın dağıtımını, bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures ve seçili bölgelerde Village Roadshow Pictures gerçekleştirecek. 

Editör: TE Bilisim