GİZLİ KUSUR

“Inherent Vice”



“Gizli Kusur”,  Thomas Pynchon’ın yedinci ve en komik romanından yapılan bir uyarlama, aynı zamanda Paul Thomas Anderson’ın yazıp yönettiği yedinci film. Pynchon’ın efsanevi, yenilikçi, kültürel açıdan çok renkli eseri ilk kez sinemaya uyarlanıyor. Filmin hikayesi, Amerikan karşıt kültürünün son dönemlerinin puslu havasını, klasik dedektif hikayelerinin etrafında dönerek oluşturulmuş.

Özel dedektif Doc Sportello’nun eski eşi aniden ortaya çıkıp o sıralar aşık olduğu emlak milyarderi sevgilisinin, karısı ve onun erkek arkadaşı tarafından kumpas kurularak tımarhaneye kapatılması planıyla ilgili bir hikaye anlattığında... işler sarpa sarar.

Saykodelik 60lı yılların sonudur ve o yılların paranoyası gündelik hayata hakimdir. Doc, “sevgi” sözcüğünün o dönemde yaygın olan “trip” ve “müthiş” kelimeleri gibi biraz fazla yaygın kullanıldığının farkındadır ancak bu sözcük genelde beraberinde belayı getirmektedir.

Sörfçüler, dümenciler, keşler, rockçılar, cinayet manyağı bir tefeci, LA emniyeti dedektifleri, gizli görevde bir tenor saksofoncu, dişçilerin vergiden yırtmak için hayal etmiş olabileceği Altın Diş olarak tanınan gizemli bir varlık gibi envai çeşit karakter filmde yer alıyor. Tüm bunlar Kaliforniya’nın karanlık, kısmen halüsinojen atmosferinin bir parçası ve hepsi de gerçek hayatın çok ötesindeki Pynchon tarzı karakterlerin birer yansıması.

Warner Bros. Pictures sunlar, IAC Films işbirliği ile, bir JoAnne Sellar/Ghoulardi Film Company yapımı, “Gizli Kusur.”  Filmde Oscar adayları Joaquin Phoenix (“The Master”, “Walk The Lyne”), Josh Brolin (“Milk”) ve Owen Wilson (Yazar, “The Royal Tennenbaums”), Oscar ödüllü Reese Witherspoon (“Walk the Line”) ve Benicio Del Toro (“Traffic”), Martin Short (“Frankenweenie”), Jena Malone (“Açlık Oyunları” serisi) ve müzisyen Joanna Newsom yer alıyor. 5 kez Oscar’a aday gösterilen Paul Thomas Anderson (“There Will Be Blood,” “Magnolia,” “Boogie Nights”) Thomas Pynchon’ın romanından esinlenilen filmin senaryosunu yazdı ve yönetmenliğini yaptı. Anderson, Oskar Adayı Joanne Sellar ve Daniel Lupi ile (“There Will Be Blood”) filmin yapımcılığını da üstlendi. Scott Rudin ve Adam Somner filmin uygulayıcı yapımcılığını yaptı.

VİZYON TARİHİ: 8 MAYIS 2015

https://youtu.be/wZfs22E7JmI

 

MAD MAX

FURY ROAD

 



Post-apokaliptik türünün yaratıcısı ve efsanevi “Mad Max” filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller’dan, Yol Savaşçısı Max Rockatansky’nin dünyasına dönüş filmi “Mad Max: Fury Road,” geliyor.

Çalkantılı geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yanlız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de, Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından, sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasına sürüklenir. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar. Joe ise kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir.

Tom Hardy (“The Dark Knight Rises”) serinin dördüncü filmi olan “Mad Max: Fury Road”un başrolünde yer alıyor. Oscar ödüllü oyuncu Charlize Theron da (“Monster,” “Prometheus”) yine başrolde, Furiosa karakterini canlandırıyor.

Filmin diğer başrollerinde; Nicholas Hoult, (“X-Men: Days of Future Past”) Nux roülnde; Hugh Keays-Byrne (“Mad Max,” “Sleeping Beauty”) Immortan Joe rolünde; Nathan Jones (“Conan the Barbarian”) Rictus Erectus rolünde; Josh Helman (“X-Men: Days of Future Past”) Slit rolünde; Rosie Huntington-Whiteley (“Transformers: Dark of the Moon”) Splendid rolünde, Riley Keough (“Magic Mike”) Capable rolünde, Zoë Kravitz (“Divergent”) Toast rolünde, Abbey Lee, The Dag rolünde, ve Courtney Eaton Fragile rolünde yer alıyorlar. 

Oscar-ödüllü yönetmen George Miller (“Happy Feet”), Brendan McCarthy ve Nico Lathouris ile birlikte yazdığı senaryodan filmi yönetiyor.  Miller ayrıca filmin yapımcılığını da, diğer yapımcı ortakları; Oscar adayı Doug Mitchell (“Babe”, “Happy Feet”), ve P.J. Voeten ile üstleniyor. Uygulayıcı yapımcılar;  Iain Smith, Graham Burke ve Bruce Berman

 

VİZYON TARİHİ: FİLM TÜRKİYE’DE DE 15 MAYIS 2015’TE VİZYONA GİRECEK.

 

https://youtu.be/iGieELbH5N4

 

GECE TAKİBİ

“RUN ALL NIGHT”

 



Warner Bros. Pictures başrollerini Oscar adayları Liam Neeson (“Schindler’s List”, “Non-Stop”) ile Ed Harris’in (“Pollock”, “The Hours”) paylaştığı, Jaume Collet-Serra’nın (“Non-Stop”) yönettiği aksiyon gerilim “Run All Night/Gece Takibi”ni sunar.

“Run All Night/Gece Takibi”nde, Liam Neeson tek bir gece boyunca oğlunu korumak için mafya babası eski patronuyla kapışmak zorunda kalan Conlon’ı canlandırıyor. Bunu yaparken de, kanunun her iki cephesinde de şehrin en aranan adamı olarak aksiyon yüklü bir kovalamacayı başlatıyor.

Bir zamanlar Mezar Kazıcı olarak bilinen Brooklyn mafyası ve tanınmış tetikçi Jimmy Conlon (Neeson) hayatının zor bir dönemindedir. Uzun süredir mafya babası Shawn Maguire’ın (Harris) en iyi dostu olan Jimmy artık 55 yaşındadır ve geçmişindeki günahları —ve de 30 yıldır kendisinin bir adım gerisinde olan azimli polis dedektifi (Vincent D’Onofrio)— peşini bırakmamaktadır. Son zamanlarda, Jimmy’nin teselli bulabildiği adeta tek yer viski bardağının dibidir.

Fakat Jimmy’nin görüşmediği oğlu Mike (Joel Kinnaman) hedef haline geldiğinde, Jimmy’nin seçtiği suç ailesi ile uzun zaman önce terk ettiği kendi ailesi arasında bir tercih yapması gerekir. Mike kaçıştayken, Jimmy’nin geçmişteki hataları için belki de tek kefareti, oğlunu kendisini bekleyen kesin sondan kurtarmaktır… yani namlunun yanlış tarafında olmaktan. Artık güvenli hiçbir yer olmadığı için, Jimmy’nin tam olarak kime sadık kalacağını çözmek ve nihayet doğru kararları verip veremeyeceğini görmek için bir gecesi vardır.

“Run All Night/Gece Takibi”nin başrollerini Liam Neeson, Joel Kinnaman (“The Girl with the Dragon Tattoo”), Vincent D’Onofrio (“The Judge”), Oscar adayı Nick Nolte (“Warrior”, “Affliction”, “Prince of Tides”), Bruce McGill (“Ride Along”), Genesis Rodriguez (“Identity Thief”) ve Oscarlı Common (“Selma”) ile Ed Harris paylaşıyor. Oyuncu kadrosunda, ayrıca, Boyd Holbrook (HBO yapımı “Behind the Candelabra”) ve Holt McCallany (“Gangster Squad”) yer alıyor.

Collet-Serra’nın yönettiği filmin senaryosu Brad Ingelsby’ye (“Out of the Furnace”) ait. Filmin yapımcılığını Roy Lee (“The Departed”), Brooklyn Weaver (“Out of the Furnace”ın yönetici yapımcısı) ve Michael Tadross (“Gangster Squad”, “Sherlock Holmes”); yönetici yapımcılığını ise John Powers Middleton (TV dizisi “Bates Motel”) ve Collet-Serra gerçekleştirdi.

 

VİZYON TARİHİ: 22 MAYIS 2015

https://youtu.be/5OZVFUyTqP4

 

SAN ANDREAS FAYI




Kaliforniya'daki meşhur San Andreas Fayının kırılması sonucunda oluşan 9 büyüklüğündeki depremden sonra kurtarma pilotu (Dwayne Johnson) ve eşinin kızlarını kurtarmak için San Francisco'ya gitme çalışır. Fakat tehlike daha yeni başlıyacaktır.

Başrolünde Dwayne Johnson’ın yer aldığı felaket filmi, Village Roadshow ile New Line’ın birlikteliğiyle perdeye yansıyor. Oyuncu kadrosunda Carla Gugino, Paul Giamatti ve Kylie Minogue da var.

 

VİZYON TARİHİ: 29 MAYIS 2015

https://youtu.be/a_kE6-RwlJQ

Editör: TE Bilisim