Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çarşamba Kahvesi’nin bu haftaki konuğu, Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni ve Yeni Şafak Gazetesi sinema yazarı Suat Köçer olacak. Programda Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle genel bir değerlendirme yapacak olan Köçer, Türk sinemasının önemli süreçleri, öne çıkan akım ve yönelimleri ile bazı temel kavramlar üzerinde duracak. Sinema-toplum ilişkisine de değinecek olan Köçer, toplumsal meselelerin sinemadaki yansımalarıyla ilgili düşüncelerini sinemaseverlerle paylaşacak.  

17 Eylül Çarşamba günü (yarın), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul Şubesi’nin Topkapı’da bulunan merkezinde gerçekleşecek söyleşiye tüm sinemaseverler katılabilecek.

 

Sut Köçer

Suat Köçer, 1980’de Erzurum’da doğdu. Ortaokul yıllarında hikâyeler yazarak başladığı yazma serüvenine, 2002’den itibaren İstanbul’da devam etti. Çeşitli ulusal dergilerde sürdürdüğü kültür sanat konulu yazılarının ardından, tamamen sinemaya yöneldi. Türk Sineması eksenli eleştiri, araştırma-inceleme ve röportajları ulusal gazete ve dergilerde yayımlandı. Ağustos 2010'da Film Arası Sinema Dergisi'ni kurdu. Arkadaşlarıyla birlikte yayımladığı Film Arası Sinema Dergisi’nde yazılarını sürdüren Köçer ayrıca, Yeni Şafak Gazetesi'nde, Cuma günleri, sinema sayfası hazırlıyor.

Yayımlanmış kitapları

Bu Ne Biçim Cumartesi – Sepya Yayıncılık (Hikâye, 2008)

Belki Şehre Bir Film Gelir– Sepya Yayıncılık (Sinema Yazıları- 2010)

Dokuz Canlı Hikâye– Sepya Yayıncılık (Hikâye- 2012)

 

Katkıda Bulunduğu Kitaplar

Türk Sineması’nda İdeoloji– (Röportajlar)– Sepya Yayıncılık (2010)

Türk Sinemasında Yerli Arayışlar– (Zeki Ökten Maddesi) – Kültür Bakanlığı Yayınları- (2010)

 

Editör: TE Bilisim