YOLA ÇIKMAK/ 5 HAZİRAN 2015




“Bir insanın hayatı diğerinin hayatını anlatabilir mi?”

Samet Mutlu Kadıköy’de bir barın düzenini sağlayan bir fedaidir, babası evi terk ettikten sonra evi terk etmiş, bir daha eve dönmemiştir. Emre, Samet’in erkek kardeşi, annesi ile birlikte yaşıyordur.Anne, Fatma Mutlu 55 yaşında bakıma muhtaç bir kadındır.Samet’in, Emre’nin, anne Fatma’nın hayatı Samet’in uzun zaman sonra gelmesiyle değişir, Samet yıllar önce kendilerini terk eden babalarını bulduğunu kardeşi Emre’ye söyler, istediği kardeşi Emre’nin de onunla birlikte babasını bulmak için gelmesidir. Emre annesine sadece ağabeyiyle birkaç günlüğüne Konya’ya gideceğini söyler. Fatma bu sürede kızı Aylin’in evinde kalacaktır. Emre ve Samet bir akşam vakti Emre’nin arabasıyla İstanbul’dan Konya’ya gitmek için ayrılır.

Paralel anlatılan hikayenin kahramanı Ayşe Bedir, Bursalı 35 yaşında güzel bir kadındır, bankacı kocası Burak ve 7 yaşındaki kızı Ceren ile yaşamaktadır. Hayatı, kızının başladığı ilkokulun güvenlik görevlisiyle karşılaşmasıyla değişir, Kemal Kadir adlı bu genç adam evli kadını takip edecek, ona olan ilgisini açıkça gösterecek ve sonunda karşılık beklemeye başlayacaktır. Ayşe’nin hikâyesi tekrar anlatıldığında kadın Kemal Kadir ile bir ilişkiye başlamıştır. Ayşe kendisinin de itiraf edemeyeceği bir yakalanma dürtüsüyle, vücudundaki sevişme çürüklerini kocasından saklamayacak, sevgilisini başka yerde buluşma şansları olmasına rağmen sık sık kendi evinde ağırlayacaktır. Ayşe Bedir’in yaşamı kocası Burak’ın rastlantısal olarak bir gün eve erken gelmesiyle değişir, Kemal, Burak’ı yaralayacak, Ayşe ve Kemal Bursa’yı terk edecektir.

Ayşe ve Kemal, Samet ve Emre ile Konya’daki bir otelde karşılaşır.

Başrollerinde Ruhi SARI, Ozan BİLEN ve İremALTUĞ’un olduğu Evren ERDEM’in ilk uzun metrajlı filmi, YOLA ÇIKMAK, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Desteğiyle gerçekleştirildi, YOLA ÇIKMAK dünya prömiyerini 2014 Adana Altın Koza Film Festivali’nde yarışma filmi olarak yaptı. Film 5 Haziran 2015’te Türkiye genelinde 13+ izleyici kitlesi için vizyonda olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=cZCapM2klkA

 

BOOK OF LİFE / HAYAT KİTABI / 5 HAZİRAN 2015




HAYAT KİTABI,  kendi içinde çatışma yaşayan ve hayalperest Manolo’nun tek aşkına kavuşmak ve kasabasını korumak için büyülü, efsanevi ve mucizevi dünyalara yaptığı destansı yolculuğu anlatıyor.

Ancak Manolo ve onunla eşit seviyede cesur olan, en iyi arkadaşı Joaquin, sıradan prenslerden olmadıkları için, peşine düştükleri prenseste sıra dışıdır. HAYAT KİTABI, kitaba göre ilerlemeyen bir peri masalıdır.

Yönetmen Jorge R. Gutierrez, daha önce görülmemiş mitolojik dünyaları, eşsiz bakış açısı ile macera, aksiyon, komedi, romantizm ve müzikle harmanlanmış bir şekilde beğenimize sunuyor.  Hikayenin beyaz perdeye taşınma yolculuğu bir dostlukla başlıyor. Reel FX geliştirme yöneticisi, aynı zamanda yapımcı olan Brad Booker, yönetmen Gutierrez’i on yıldır tanıyor ve hikayesini duyduktan sonra Reel FX’in bu projeyi hayata geçirmek için en iyi yer olduğunu düşünüyor.

Hikayemiz, müzede yaramaz bir çocuk grubunun, gizemli rehberi Mary Beth’in turu ile başlıyor. Ancak Mary Beth’in çocuklar için bir süprizi vardır. Onları gizli bir odaya getirir ve HAYAT KİTABI ’nı aralar. “Müzenin bu kısmı Latin Amerika’ya benziyor, mekan bir anda hayat ve renk doluyor” diyor Gutierrez.

Mary Beth bizi, baş karakterler ve anavatanları olan San Angel ile tanıştırıyor. Ailesinin beklentilerini yerine getirmek ile kalbini takip etmek arasında kalmış Manolo ile tanışıyoruz. Manolo henüz hangi yolu takip edeceğine karar verememişken, en büyük korkularıyla yüzleşeceği, macera dolu üç fantastik dünyayı ziyaret eder.

 

Vizyon Tarihi                          5 Haziran 2015 (1s 37dk)

Yönetmen:                              Jorge R. Gutierrez

Oyuncular:                              Diego Luna,ZoeSaldana, ChanningTatum

Tür:                                        Animasyon, Komedi, Aile

Ülke:                                      ABD

https://www.youtube.com/watch?v=K4LTHNinJtU

 


THE LİTTLE CHOAS / KÜÇÜK KARMAŞA / 12 HAZİRAN 2015




Aşk ve yaşam filminden beri ilk defa, Oscar ödüllü Kate Winslet ve Alan Rickman, bu sefer Alan Rickman yönetmenliğinde Küçük Karmaşa filminde bir araya geliyor.

Yıllardan 1682. Güçlü iradeli ve yetenekli bir peyzaj mimarıSabine De Barra (Kate Winslet), mesleğini Fransa’nın kırsal kesiminde icra etmektedir. Bir gün beklenmedik bir davet gelir. Sabine, Kral 14.Louis’nin sarayında çalışmak için görüşme gerçekleştirir. Kral’ın tasarımcısı Andre Le Notre (Matthias Schoenaerts) Sabine’in karakteristik gözlerinden ve ileri görüşlülüğünden rahatsız olur, ancak yinede Sabine’in Versay Sarayı’ndaki ana bahçelerden birini dizayn etmesi için seçer. Geçen süre zarfında La Notre, Sabine’nin yönteminin içindeki küçük karmaşayı tanımaya başlar.

Sabine kendini ve çalışanlarını açık hava balo salonu olan Rockwork Grove’u bitirmesi için zorlarken, kendisini tehlikeli rekabetler ve karmaşık bir görgünün içerisinde bulur. Sabine, sınıf ve cinsiyet ayrımlarıyla boğuşurken, kendisini Kral ile sürpriz bir iletişim içinde bulur ve kralın kardeşini Philippe’nin (Oscar ödülü adayı Stanley Tucci) güvenini kazanır. Geçmişinde yaşadığı trajedilere rağmen, Sabine’nin mesleki ve insani temas kurduğu Andre ile aralarında oluşan dürüst ve tutkulu ilişki, ikisinin de yaratıcılığını ortaya çıkarır.

 

Vizyon Tarihi:               12 Haziran 2015  (1s 56dk)

Yönetmen:                     Alan Rickman

Oyuncular:                    Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman

Tür:                      Dram, Romantik, Tarihi

Ülke:                             İngiltere

 

https://www.youtube.com/watch?v=ENSjt4naxlE

 


SPY / AJAN / 12 HAZİRAN 2015




Susan Cooper (Melissa McCarthy) masa başı çalışan alçakgönüllü bir CIA analisti, aynı zamanda en tehlikeli görevlerin ardındaki duyulmamış kahramandır. Ancak partneri (JudeLaw) ve diğer gözde ajan (JasonStatham) deşifre olunca, öldürücü silah tüccarlarının dünyasına sızmak ve dünya çapında bir felaketi önlemek için gönüllü olur.

Yazar- Yönetmen Paul Feig, “Ben ajan filmlerinin büyük bir hayranıyım ve bu alanda bir aksiyon komedi yaratmak istedim. Komedi karakterlerden geliyor. Filmde çok özgün bir aksiyon mevcut.Bir ajan filmi kadar ağır ancak aynı zamanda olabildiği kadar komik olmasını istedik.” diyor.

“Aynı zamanda en büyük meraklarımızdan olan ‘Eğer bir ajan olarak göreve gönderilseydim nasıl tepki verirdim?’ sorusuyla ilişkili bir hikaye oluşturmak istedim. Melissa bu rol için mükemmeldi, çünkü sıra dışı yeteneğiyle birlikte, ‘sıradan insan’ rolünü çok iyi oynuyor ve empati yaratabiliyordu.”

Avrupalı kötü adamlara karşı ilk görevine çıkmadan önce Susan Cooper, içindeki güvensizliği ve kendine duyduğu şüpheyi terk etmesi gerektiğini biliyordu. “Susan yeteneğe her zaman sahipti, teknik ve taktik konularında çok başarılı birisi ancak tek eksiği kendine güveni. Jude’un karakteri BradleyFine, Susan içindeki bütün potansiyeli açığa çıkarmaya başlıyor ve Susan kendisinin bile farkında olmadığı yeteneklerini keşfediyor”

JudeLaw, “Susan ve Bradley, CIA’in gözbebeği durumunda ve kusursuz bir takımlar. Bradley, aralarındaki flörtleşmelere rağmen bu ilişkiyi platonik olarak görüyor. Susan’ın o bodrum katını terk etme isteğini hayal bile edemiyor. Ama içten içe Susan’ın orada kalmasını istiyor çünkü o olmadan kaybolacağını düşünüyor.” diyor.

JasonStatham canlandırdığı rolü “daha önce yaptığım şeylerden çok farklı ve eğlenceliydi. Ford çok etkileyici, aynı zamanda komik bir karakter.” diye tanımlıyor.

“Jason’un canlandırdığı Rick Ford aklınızı başınızdan alacak. Ford biraz sosyopat, ama Jason onu çok inandırıcı bir şekilde canlandırıyor. O ciddi duruşu onu aynı zamanda bir o kadar da komik yapıyor” diyorMelissa McCarthy.

 

Vizyon Tarihi:                        12 Haziran 2015

Yönetmen:                                         Paul Feig

Oyuncular:                                         Melissa McCarthy, JasonStatham, JudeLaw

Tür:                                                    Komedi

Ülke:                                                  ABD

 

https://www.youtube.com/watch?v=HJZdQZd1-Q0

Editör: TE Bilisim