“Araf”, “Cennet”,“Cehennem” film üçlemesi ve “Kanıt” dizisiyle tanınan ünlü yönetmen Biray Dalkıran’ın yıl başında dünya çapında gösterime girmesi beklenen ABD’de çektiği ilk filmi “The Crossbreed”; yurtdışında katıldığı festivallerden ödüllerle dönmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay “Independent Horror Movie Awards”ta ‘En İyi Film’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’, ‘En İyi Senaryo’, ‘En İyi Müzik’ ve ‘En İyi Dönüş’ olmak üzere 5 dalda aday gösterilmiş ve “En İyi Kadın Oyuncu” dalında Angela Durazo ödülü “The Crossbreed”e getirmişti.

Aralık ayı başında açıklanan iki önemli festivalden de ödül haberleri geldi. Movie Maker Magazine dergisinin en iyi 25 film festivali arasında gösterdiği ve adayları Oscar ve Emmy ödüllerine de layık görülen “Accolade Global Film Competition”, Biray Dalkıran ve filmini “Award of Merit” (Liyakat Ödülü) ile ödüllendirdi.

Son olarak IMDb’nin en prestijli ödül törenlerinden biri olarak gösterdiği “Los Angeles Film Awards”tan 2 ödül birden geldi. En İyi Film kategorisinde ilk 10’a kalan “The Crossbreed”; “En İyi Gerilim Filmi” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini kazandı.