Yönetmenliğini Dr. İsmet Eraydın'ın, görüntü yönetmenliğini ise Altuğ Küçük'ün yaptığı 'Tepenin Uşakları' filmi, yönetmenin kendi köyü olan Akçaabat ilçesine bağlı Çileklidüz köyünde çekildi. Ağustos ayında vizyona girecek filmin ilk galası da çekildiği köy ve rol alan oyuncuların yaşadığı Çileklidüz'de yapıldı.
Başlangıçta kısa metraj olarak planlanan sonrasında uzun metraja çevrilen filmde 86 oyuncu rol almakta. Çileklidüz köyü sakinlerinin 1980'li yıllardaki yaşantısı üzerine kurulan filimde yine köylü vatandaşlar rol aldı. Senaryoya bağlı kalmak yerine büyük oranda doğaçlama şekilde çekilen ve komedi tarzında olan filmde, çocukların o yıllardaki oyunları, köy halkının yaşantısı ve dönemin ülke şartlarına da temas eden bir hikaye ile beyazperdeye yansıtıldı.

Performanslarıyla usta oyunculara taş çıkartacak nitelikteki köy halkını öven ve filmin gerçek bir Karadeniz ürünü olduğunu dile getiren Eraydın, "Şimdiye kadar çekilen Karadeniz filmlerinin çoğunda sunilikten öteye gidilemedi. Karadeniz insanı küfrederek değil kıvrak zekasıyla insanları güldürüyor. Küfürsüz ve argo cümleler kullanmadan da insanları güldürebileceğini göstermek istiyoruz. Bugüne kadarki Karadeniz filmleri ithal Karadenizlilerle 'geleyruz, gideyruk'tan öteye geçemedi. Bu gerçek bir Karadeniz filmi ve tüm oyuncuları gerçek Karadenizli ve orijinal Karadeniz şivesini kullanıyorlar." dedi.

Çok ciddi ekonomik sıkıntılarla çekildiği belirtilen 'Tepenin Uşakları', özellikle Karadenizli hemşehrilerinden destek beklemekte.
Editör: TE Bilisim