İstanbullu sinemaseverleri İtalyan sinemasının en yeni ve en başarılı filmleriyle buluşturan, bu yıl beşincisi düzenlenen İtalyan Sinemasıyla Buluşma, Edoardo Winspeare’in yönettiği TANRININ MERHAMETİ (IN GRAZIA DI DIO) filmiyle açılacak.
 
Filmin gösteriminde Ferzan Özpetek’in filmiyle adını duyuran oyuncu BARBARA DE MATTEIS de katılacak.
 
İstanbul’un kültür-sanat etkinlikleri takviminde özel bir yere sahip olan ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve Istituto Luce Cinecitta tarafından İtalya Büyükelçiliği ve İstanbul İtalya Başkonsolosluğu destekleriyle düzenlenen İtalyan Sinemasıyla Buluşma, beşinci yılında, 28 Kasım 2014’te Cinemajestik Sinemasında perdelerini açıyor.
 
BİR AİLENİN KÜRESEL EKONOMİYE KARŞI MÜCADELESİ
 
Edoardo Winspeare’in yönetmenliğini yaptığı “TANRININ MERHAMETİ” (IN GRAZIA DI DIO), Hem konusunun aktüelliği hem de dramatik yapısıyla bu yılın en çok konuşulan filmleri arasında yer alıyor.
 
Film, küresel ekonominin her şeyi değiştiren gücüyle karşı karşıya gelen, ait oldukları ev ve toprağa son derece bağlı dört kadının ekonomik krize karşı verdikleri mücadeleyi anlatırken mutluluğun gerçek kaynağı üzerine küçük bir hikaye sunuyor. Akdeniz kokan “TANRININ MERHAMETİ”, 2014 Berlinale Panorama bölümünde gösterilmişti.

İtalyan Sinemasının son yapımlarının yer aldığı film gösterimleri 29 Kasım – 4 Aralık tarihlerinde Beyoğlu, Cinemajestik Sineması’nda gerçekleştirilecek.
Editör: TE Bilisim