10-14 Haziran tarihleri arasında İstanbul ve İzmir’de gerçekleşecek olan etkinlik boyunca koreografik dövüş sanatları tutkunlarına Kung-Fu dövüş sanatları ile ilgili filmlerin unutulmaz klasikleriyle kısa bir retrospektif sunulacak!

Hong Kong diyince akla ilk gelen kung-fu dövüş sanatı bölge kültürünü öyle etkilemiştir ki pek çok sinema filmine de konu olmuştur. Ve Bruce Lee, Jackie Chan ve Sammo Hung gibi tatami kahramanları sayesinde yetmişli yıllarda popüler olan kung-fu dövüş sanatı ile ilgili filmler bugün kült eserler arasında yerini almıştır.

Değerli yönetmen Tsui Hark sayesinde yüksek bir sinematografik düzeylere ulaşmış olan tür, 2000 yılında Kaplan ve Ejderha filminin 4 Oscar ödülünü birden almasıyla tüm dünyada özgün bir sinema tarzı olarak kabul edilmiştir.

10 Haziran Çarşamba akşamı saat 19.30’da Beyoğlu Cine Majestic Sinemaları’nda gerçekleşecek açılışın ardından Bir Zamanlar Çin’de 2 filminin gösterimi ile sinemaseverler 4 gün boyunca kung-fu dövüş sanatının ustası olacaklar!

 

Açılış Filmi:       
               
BİR ZAMANLAR ÇİN’DE II ((Hong Kong 1992, 113 dak.)
Yönetmen: Tsui Hark
Oyuncular: Jet Li, Rosamund Kwan, Max Mox, Donnie Yen


Tsui Hark’ın kendi klasik filminin devamı olarak yaptığı bu filmde, dövüş sanatları uzmanı Wong Fei-Hung’un, kendisiyle eşit becerilere sahip olan, Beyaz Lotus Derneği’nin paralı askeri Kung ile mücadelesinin öyküsü anlatılmaktadır.

Yıl 1895, Çin Hükümetinin yerel temsilcileri ile Avrupalı güçler Çin’in kontrolünü ele geçirmek için mücadele etmektedir. Wong kendini bu savaşın ortasında bulur. Genç Chung onun yanında yer alırken, Wong oldukça batılı bir kişi olan sevgili teyzesi Yee’yi korumak zorundadır. Öte yandan bir okul dolusu küçük çocuk da yardım beklemektedir!

Gösterimi Yapılacak Diğer Filmler:                       

ÖLÜMCÜL DÜELLO (Hong Kong 1983, 86 dak.) 
Yönetmen: Ching Siu Tong        
Oyuncular: Chui Siu Keung, Liu Sung Yan, Flora Cheung

Çin ve Japonya'nın en iyi kılıç ustaları, 10 yılda bir düzenlenen ve giderek tarihi bir kimlik kazanan geleneksel törenlerde, tüm becerilerini sergilerler. Japon Ninjaların önde gelen savaşçısı Hashimoto (Tsui Siu-keung) ve Çinli usta Ching Wan (Damian Lau) yıllar süren bir rekabetten sonra birbirlerine hürmet etmektedirler. Ancak gelenek kılıçlarını yeniden çekmelerini gerektirmektedir. Savaşçıların onurları gizli bir kung fu el yazmasını çalmak üzere Shaolin Tapınağı’na sızan  haydut Ninjalar karşısında sınanacaktır.

 

KANUNUN ÜSTÜNDE (Hong Kong 1986, 102 dak.)          

Yönetmen: Cory Yuen  

Oyuncular: Yuen Biao, Cynthia Rothrock, Melvin Wong

Genç Savcı Yuen Biao‘nun ilk davası uyuşturucu kıralları Paul Chang ve James Tien’e karşıdır. Amcası Sing mahkemede ifade vermeyi kabul ettiği için Yuen kendinden emindir.

Ancak Sing ve ailesinin bir gece önce cinayete kurban gittiklerini duyunca, Yuen’in dünyası yıkılır. Bu arada sanıklar delil yetersizliğinden serbest bırakılırlar.

Derinden sarsılan Yuen, adaleti bizzat uygulamaya karar verir.

 


HAYALETLERLE YÜZYÜZE (Hong Kong 1980, 102 dak.) 
  
Yönetmen: Sammo Hung          
Oyuncular: Sammo Hung, Chung Fat, Chan Lung, Wong Ha

Film, eşi tarafından aldatılan bir koca olan Cheung’un (Sammo Hung) öyküsüdür. Eşinin zengin sevgilisi bir Taocu rahibin yaptığı kara büyü ile onu ortadan kaldırmaya çalışır.

Cheung’in düşmanlarını atlatmak için yaşadığı maceralar mizahi bir şekilde anlatılır.  Doğaüstü güçler, çılgın vampirler, şarıl şarıl akan tavuk kanları, garip şarkılar ve kung fu sahneleriyle seyirciyi kahkahaya boğan bir komediye dönüşür.



EJDER’İN YOLU (Hong Kong 1972, 100 dak.)                       

Yönetmen: Bruce Lee  
Oyuncular: Bruce Lee, Chuck Norris, Nora Miao


Hong Kong’lu genç bir adam olan Tang Lung, Roma’da bir restoran işletmekte olan aile dostu Chen’e yardım etmek için İtalya’ya gelir. Mafya restoranı tehditle Chen’in elinden almaya çalışmaktadır. Tang’ın gelişinden az sonra gangsterler restorana gelirler ve Chen’i istemediği bir anlaşmaya imza atmaya zorlarlar. Tang dövüş becerisini kullanarak onları yenilgiye uğratır. Bunun üzerine, Mafia lideri Tang’ın öldürülmesi emrini verir. Ancak planı başarıya ulaşamayınca, ABD karate şampiyonu ile kiralık katil olarak anlaşır. Bir stadyumda yapılan karşılaşma, gladyatörler gibi ölümüne bir dövüş haline dönüşür. 

Bruce Lee'nin mafyaya açtığı savaş ve Chuck Norris'in rakip olarak karşımıza çıktığı bu film, Bruce Lee'nin rejisörlüğünü yaptığı tek filmdir.



GENÇ ÜSTAD (Hong Kong 1980, 101 dak.)          
Yönetmen: Jackie Chan                              
Oyuncular: Jackie Chan, Yuen Biao, Wei Pei, Li Li-Li, Wong In-Sık

Her yıl düzenlenen ve kazananın büyük bir ödül aldığı yarışmalara okuldan arkadaşı olan Kaplan ile birlikte katılan Dragon oyunu şaibeli bir şekilde kaybeder. Ustası bu işe çok içerlemiştir ve Dragon çok üzgündür, ama asıl acı olan Kaplan’ın para için ustasına ve okuluna ihanet etmesidir.

İkili okuldan uzaklaştırılırken Dragon çok çalışarak yenilmez bir kung-fu üstadı olmaya kararlıdır.