Sosyal paylaşım sitesi Vine’da ‘Büyücülük ve Sihirbazlık Okulu’nda Bir Türk’ konulu 7 tane videosuyla 20 milyonun üzerinde kişi tarafından izlenen 600 bin takipçili Vine fenomeni Barbaros Dikmen’in başrolde yer aldığı ‘Sihirbazlık Okulunda Bir Türk’ filmi seyirciyle buluşmak için gün sayıyor...

Şimdiye dek sosyal medyadaki paylaşımlarıyla bir yandan esprilerini, diğer yandan oyunculuk yeteneğini sergileyen vine fenomeni Barbaros Dikmen, ilk kez uzun metrajlı  bir sinema filmiyle sevenleriyle buluşacak.

 

Senaryosunu Erdi Dikmen ve Sercan Ateş’in birlikte yazdığı, yapımcılığını Engin Yıldırım / İron Film’in  üstlendiği ve 22 Mayıs’tan itibaren izleyicisi ile buluşacak olan proje  ‘Bir Türk büyücü okuluna kabul edilirse neler olur?’ fikriyle yola çıkıyor. Yapımda Mehmet (Barbaros Dikmen) karakterinin, mazbut bir aile hayatı yaşarken, büyücülük okuluna kabul edilmesiyle başına gelen eğlence  dolu maceralar fantastik bir dille anlatılıyor.

 

Sihirbazlık Okulunda Bir Türk’te Barbaros Dikmen’in yanısıra, Selen Seyven, Abdullah Enes  Atiş, Levent Aykul, Ayçe Abana, Ebru Karanfilci ve  Sadi Celil Cengiz’le birlikte sürpriz oyuncular yer alıyor. Sihirbazlık Okulunda Bir Türk filminde ayrıca Vine fenomenleri Halil Söyletmez, Uğurcan Akgül, Aykut Elmas ve Halil İbrahim Göker de konuk oyuncu olarak sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

 


Filmin konusu:

 

İstanbul'un orta halli semtlerinden birinde yaşayan, lise öğrenimini zorlukla tamamlamış, ailenin tek çocuğu olan Mehmet, zeki olmasına rağmen haylazlığı yüzünden hayatı boyunca başarılı olamamış bir gençtir. Üniversite sınavında da  başarı sağlayamayacağını anlayınca ailesinin tepkisinden çekindiği için şimdiden uyduracağı yalanları düşünmeye başlamıştır. Sınav sonuçlarının acıklanmasına kısa bir süre kala bir gece Spellcraft Sihirbazlık ve Büyücülük Okulu’ndan gelen mektupla hayatı değişir. Anne ve babasının büyücülük okuluna göstereceği tepkiden çekindiği için onlara yurt dışında okul kazandığına dair yalan söyler ve büyülü bir maceraya atılır.

Bir yandan zihin okumayı, iksir yapmayı süpürgeyle uçmayı öğrenmeye çalışan Mehmet, diğer yandan ilk görüşte aşık olduğu kızı etkilemek için elinden geleni yapmaktadır. Hiç tanımadığı bu sihirli dünyaya ayak uydurmaya çalışan Mehmet’i birbirinden komik maceralar beklemektedir.

Editör: TE Bilisim