Beşiktaş Belediyesi ve Yeni Sinema Hareketi işbirliğiyle Levent Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen “Her Cuma Yeni Sinema” yeni sezonu büyük ilgi gören Jin ve Yük filmlerinin gösterimleri ardından, bu hafta Selim Evci’nin ‘Rüzgârlar’ filmi ile devam edecek.

Selim Evci'nin ilk filmi ‘İki Çizgi’den sonraki ikinci uzun metraj sinema filmi olan ‘Rüzgârlar’, 39. Rotterdam Uluslararası Film Festivali`ne bağlı Hubert Bals Fonu`nun 2009 yılı projeleri için seçtiği 13 uzun metraj projeden biri olarak senaryo aşamasında ödüllendirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapım sonrası desteği alan filmin çekimleri, adada Dereköy (Sinudi), Zeytinliköy (Aya Todori), Tepeköy (Agridya), Kaleköy (Castro) ve İstanbul’da gerçekleşti. Gökçeada (Imroz) ve İstanbul'da 2010 yılının yaz aylarında çekilen filmin başrollerinde  Yusuf Nejat Buluz, Mediha Didem Türemen, Rüçhan Çalışkur ve Zeynep Gülmez yer almaktadır.

Saat 19.00’da başlayacak gösterimin ardından filmin yaratıcıları izleyicilerin sorularını cevaplayacak. Film önümüzdeki hafta boyunca pazartesi, salı, çarşamba, perşembe 14.00 ve 16.30 seanslarında da izlenebilecek.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen gösterimler, 15 Kasım’da Raşit Çelikezer’in ‘Can’ filmi ile devam edecek.

 

Adres: Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu

Çalıkuşu Sok. No: 1  Levent, Beşiktaş

Tel: 0 212 325 73 71

 

Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar  Derneği

Hüseyinağa Mah. Nane Sok. 12/4 Beyoğlu/İstanbul

Tel: 0 212 252 49 24

 

Editör: TE Bilisim