Türkiye 30 yıldır ülkenin Doğu yakasında, son günlerde yeniden şiddetlenen bir savaşı/ çatışmayı yaşıyor. Savaş ve çatışma haberleri, sistematik bir şekilde, “Batı yakasına”,  devletin gözünden, devletin istediği şekilde yansıtıldı. Bu haberler,  Doğu’da ve Güneydoğu’da yaşananlara karşı, algı operasyonuyla, “yekvücut”, “tek tip” bir düşünce ve bakış yarattı. Söz konusu “bölge” olunca, Batı yakasında yaşayan farklı kesimlerden biraraya gelmesi zor, herkes aynı kalıp sözler söyledi. “Görev” başarıyla yerine getirilmişti!

 

Bildiğiniz Gibi Değil!

 

Küçük Kara Balıklar/ Güneydoğu’da Çocuk Olmak, “Bildiğiniz gibi değil” diyor. 30 yıl boyunca devam eden, 1990’larda en şiddetli dönemini yaşayan, 2 binlere taşınan savaşı ve çatışmayı, en büyük mağdurlarının, çocukların gözünden anlatıyor.  Çocuklukları ve gençlikleri savaşın, çatışmanın gölgesinde ve acısında geçen 11 kişinin öyküsünün anlatıldığı belgesel film izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Film, 51.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde özel gösterimle Dünya Prömiyeri’ni yapacak.  Küçük Kara Balıklar/ Güneydoğu’da Çocuk Olmak Belgesel Filmin gösterimi 12 Ekim Pazar saat 11.00'da Migros AVM 6. salonda gösterilecektir.

 

5 Yönetmen 1 Film

 

Yönetmenliğini, A.Haluk Ünal, Ezel Akay, Serpil Güler, Cem Terbiyeli ve Önder İnce’nin yaptığı Küçük Kara Balıklar/ Güneydoğu’da Çocuk Olmak belgesel filmi, Drama İstanbul Film Atölyesinin kolektif çalışmasının bir ürünü. 

Editör: TE Bilisim