“NUH: BÜYÜK TUFAN”, 3 NİSAN 2014 TARİHİNDE VİZYONA GİRİYOR!

Oscar® ® ödüllü Russell Crowe, vahiysel bir tufanın dünyayı yok etmesinden önce çok önemli bir kurtarma görevi için Yaradan tarafından seçilen kişiyi canlandırıyor. Daha önce hikayenin tamamı – izleyiciyi, korku ve inanç, yıkım ve zafer, güçlükler ve umutlar içinde yolculuk yaparken bu göz alıcı olayları Nuh ve ailesinin gözlerinden ve duygularından tecrübe etmeye davet eden canlı bir destanda beyaz perdeye getirilmemişti. 



Yapım ekibi filmin dünya sınıfı kastına ve ekibine de, Nuh’un dünyasını yoğun bir şekilde araştırırlarken, metne saygı gösterirlerken ve İncil’deki detaylı özellikleriyle elle yapılmış otantik bir gemiye binerlerken kendi beklenmedik yolculuklarını yaşatmış. Filmin performansları, aksiyonu, yenilikçi özel efektlerinin her yönünde, yaratıcı ekibin amacı çok açıkmış: Nuh’un canlı ve özel olan modern bir deneyimini yaratmak. 

Kast’ta Crowe’a (“Gladiator,” “A Beautiful Mind,” “Les Misérables”) Oscar®  ödüllü Jennifer Connelly (“A Beautiful Mind,” “Requiem for a Dream”), Ray Winstone (“The Departed,” “Hugo”), Emma Watson (“Harry Potter and the Deathly Hallows,” “My Week With Marilyn”), Logan Lerman (“Percy Jackson & the Olympians”), Douglas Booth (TV’den “Great Expectations” gelecek “Romeo and Juliet”), Dakota Goyo (“Thor”) ve Oscar®  ödüllü Anthony Hopkins (“The Silence of the Lambs”) eşlik ediyor.  

Nuh ve dünya sular altında kalmadan önce inşa etmesi emredilen gemi, Yaratılış kitabında sadece birkaç sayfa yer alır. Ama o birkaç pasajın tüm dünyada milyonlarca kişi üzerinde derin ve kalıcı bir etkisi vardır. Hem kötülüğün en derinlerini hem de inancın zirvelerini çağrıştırır ve felaket sonrası kurtarılma umudunu besler.

“İzleyiciler, Nuh hikayesinin bütün muhteşem anlarını bekleyebilirler... Gemi, hayvanlar, düşmüş melekler, ilk gökkuşağı, güvercin. Ama yeni ve beklenmedik açılardan yakalanacaklar. Daha önce görülenleri tekrarlamak yerine Yaratılış kitabında yazılanları dikkatle inceledik ve ardından bu mucizelerin gerçekleşebileceğini düşündüğümüz bir ortam yarattık.”  

-- Darren Aronofsky
Editör: TE Bilisim