Başka Sinema filmlerinden olan ve vizyon tarihi 11 Nisan 2014 şeklinde belirlenen ödüllü film JOE, dramatik içeriğiyle dikkat çekiyor...


Joe


Joe, bahtsız Gary Jones ve sefalet içindeki babasını, bir kereste şirketindeki “ağaç zehirleme” ekibine alır. Vurdumduymazlığıyla bilinen Joe, Gary’de farklı bir şeyler olduğunu hisseder: Kararlılık, bozulmamışlık ve Joe’nun artık inanmadığı bir direnç duygusu.

Gary her şeyden mahrum kalmış, hayatında bir gün bile okula gitmemiştir ama yine de ailesine bakmak, babası canavarlaştığında kız kardeşini korumak ve daha iyi bir gelecek umuduna tutunmak zorundadır. Joe ve Gary ikisini de geri dönülmez bir şekilde değiştirecek sıradışı bir bağ geliştirirler. Gary, üstesinden gelemeyeceği güçlükte bir tehlikeyle karşı karşıya geldiğinde Joe’dan yardım ister.

2013 Venedik Film Festivali
Marcello Mastroianni Ödülü - Tye Sheridan

YÖNETMEN:

David Gordon Green, ilk filmi GEORGE WASHINGTON ile arka arkaya New York Film Critics Circle’da En İyi İlk Film ve Toronto Film Festivali’nde Keşif Ödülü ‘nü kazandı. Film gösterime girdiği yıl Roger Ebert’in Yılın En İyi 10 Filmi, The New York Times ve Time’ın listelerinde kendine yer buldu.
İlk filminin ardından; ALL THE REAL GIRLS, KAR MELEKLERİ, ÜŞÜTÜK KAFALAR ve YOUR HIGHNESS filmlerini çekip HBO’nun “Eastbound and Down” serisinde yönetmenlik koltuğuna oturdu. Joe’dan bir önceki filmi YOLLARIN PRENSİ 2013 Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandı.
  • Yönetmen: David Gordon Green
  • Oyuncular: Nicolas Cage, Tye Sheridan, Adriene Mishler, Heather Kafka, Ronnie Gene Blevins
  • Ülke: ABD
  • Dağıtım: M3 Film
  • Yapım: Lisa Muskat, David Gordon Green, Christopher Woodrow, Derrick Tseng
  • İthalat: Bir Film
  • Web: http://www.imdb.com/title/tt2382396/?ref_=nv_sr_4
Editör: TE Bilisim