Yapımcılığını Çekirdek Yapım Alper Aksoy’un üstlendiği “Grabuna” filminin oyuncuları seti bitirir bitirmez basın toplantısında bir araya geldi. Farklı senaryosu ile oldukça ilgi çekeceğe benzeyen filmin senaryosu Ergin Kılıkçıer’e ait iken filmin yönetmen koltuğunda ise Tolga Savu oturuyor. 

Başrollerini Öykü Gürman ve Hakan Akgün’ün paylaştığı, oyuncu kadrosunda ise  Bahtiyar Engin, Kaan Yılmaz, Mehtap Bayrı, Ramiz Mullamusa, Ergin Kılıkçıer ve Özlem Gezgin bulunan filmin basın toplantısında Mehtap Bayri, filmin konusunun aslında bir kadın dramı olduğunu Öykü Gürman’ın ise mutsuz kadınların sesi olacağını söyledi. 

ŞARKIYI BU SEFER KAMERA ÖNÜNDE DEĞİL ARKASINDA SÖYLEDİ

Alışılmışın dışında bu sefer filmde şarkı söylemediğini anlatan Gürman; “ filmde bir yerde çok istedim aslında söylemek ama yönetmenimiz Tolga Savu ile uyumsuz olacağını düşündük. Biz de bütün ekip olarak bu sefer şarkıları kamera arkasında ve kutlamalarda söylemeye karar verdik.” Dedi ve güldü. 

REPO GÜNLERİNDE KÖY OKULLARINI ZİYARET ETTİLER

Filmin başrol kadın oyuncusu Öykü Gürman’a Keşan’da köyde günlerinin nasıl geçtiği sorulunca Gürman; “Ordayken sahipsiz bir köpeği binicilik klübüne sahiplendirmiştik. Sadece o kadarla kalmadık birçok mama yardımı da yapmaya çalıştık. 

'Mucize Aynalar' 5 Nisan'da sinemalarda! 'Mucize Aynalar' 5 Nisan'da sinemalarda!

Köy okullarını gezdik öğrencilerle birlikte 23 Nisan Çocuk Bayramımızı erken kutladık. Benim için unutulmaz anılarla dolu günler geçirdim. Bir de bol bol Mezide teyzenin lokmasını yedim. Hala eritmeye çalışıyorum” dedi. 

SEKTÖRÜN KİBAR VE CENTİLMEN YAPIMCILARA İHTİYACI VAR

Mehtap Bayri ayrıca “Alper Bey’in ilk sinema filmi deneyimi olmasına rağmen bize karşı olan tavrı, tarzı gösterdiği nezaket çok güzeldi. Sektörümüzün böyle centilmen yapımcılara ihtiyacı var.” diyerek yeni bir polemik konusu yarattı.

ALDIĞIMIZ KEYFİN YARISI GİŞEYE YANSISA REKOR KIRARIZ

Basın toplantısında da aile gibi oldukça samimi görünen ekipten usta oyuncu Bahtiyar Engin “ Filmin mucizesi herkesin sete gelirken egosunu kaprisini vestiyere asması ve kızgınlık bile olsa duygularını samimiyetle dile getirmesi oldu. Hepimiz sette şahane bir üç hafta geçirdik. Bizim aldığımız keyfin yarısı gişeye yansısa gişe rekoru kırarız” dedi.

Hakan Akgün ise Öykü Gürman ile çok uyumlu bir ikili olduklarını söylerken Grabuna filmi için “çok güzel ve sürprizli bir aşkın hikayesi. Aşkı, dramı ve gerilimi barındıran farklı bir dönem filmi oldu. Öykü ile bu kadar güzel bir uyum yakaladığımız için çok şanslıyız” dedi. 

Filmin konusu;

1960’ların sonunda, arkeolog Önder Ankara’dan Edirne Keşan’ın Grabuna kasabasına müzenin geçmiş tarihini raporlamak üzere görevlendirilir. Bu görev Önder’in yaşadığı büyük hayal kırıklıklarından kurtulup bir nebzede olsa nefes almasını sağlayacaktır. 
Müzeyi envantere geçirmek üzere çalışmalara başladığı sırada mutluluğu henüz tatmamış olan İpek’le karşılaşır ve onunla büyük bir aşk yaşamaya başlar.

Başrollerini Öykü Gürman ve Hakan Akgün’ün paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda  Bahtiyar Engin, Kaan Yılmaz, Mehtap Bayri, Ramiz Mullamusa, Ergin Kılıkçıer ve Özlem Gezgin bulunuyor.  
Editör: TE Bilisim