Sony Pictures Animation yapımı “Cloudy with a Chance of Meatballs 2/Köfte Yağmuru 2”de, Flint Lockwood ve dostları Swallow Falls adasında büyük bir yemek artığı bırakıldığını keşfederler. Aksiyon ilk filmin bitişinden 60 saniye sonra başlar...



Mucit Flint Lockwood en kötü şöhrete sahip icadını –suyu yiyeceğe dönüştürerek cheeseburger yağmuruna ve spaghetti kasırgasına neden olan bir makineyi– yok ettiğinde dünyayı kurtardığını sanmıştır. Ama çok geçmeden öğrenir ki icadı hayatta kalmıştır ve şimdi yiyecek-hayvanlar, yani "foodimallar!" yaratmaktadır. Flint ve arkadaşları yeniden dünyayı kurtarmak için aç timtakolar, şempandesler, turpiloglar, sivriekmekler ve diğer yiyecek-hayvanlarla savaşmak üzere tehlikeli ölçüde leziz bir maceraya koyulurlar!

24 Ocak 2014’te Türkçe Seslendirilmiş ve 3D Olarak Sinemalarda... 

Columbia Pictures bir Sony Pictures Animation filmi olan “Cloudy with a Chance of Meatballs 2/Köfte Yağmuru 2”yi sunar. Bill Hader, Anna Faris, James Caan, Will Forte, Andy Samberg, Benjamin Bratt, Neil Patrick Harris, Terry Crews ve Kristen Schaal’ın seslendirdiği filmi Cody Cameron ve Kris Pearn yönetti. Hikayesi Phil Lord ve Christopher Miller ile Erica Rivinoja’ya ait olan filmin senaryosunu ise Erica Rivinoja ile John Francis Daley ve Jonathan Goldstein kaleme aldılar. Judi Barrett’ın yazdığı, Ron Barrett’ın resimlendirdiği Cloudy with a Chance of Meatballs adlı kitaba dayanan filmde, yapımcılığı Pam Marsden ve Kirk Bodyfelt; yönetici yapımcılığı Phil Lord ve Christopher Miller üstlendiler. “Cloudy with a Chance of Meatballs 2/Köfte Yağmuru 2”nin müziği Mark Mothersbaugh tarafından bestelendi. Filmin görüntü ve animasyonları ise Sony Pictures Imageworks Inc. tarafından gerçekleştirildi.

 

Türkiye’de Türkçe Seslendirilmiş olarak vizyona girecek filmin, seslendirme ekibinde yer alan isimlerse şöyle:

 

·       Alie Ekber Diribaş   - Seslendirme Yönetmeni

·       Arda Aydın (Flint Lockwood)

·       Aysun Topar (Sam Sparks)

·       Bahtiyar Engin (Earl)

·       Beyti Engin (Brent)

·       Nüvit Candaner (Tim)

·       Erkan Taşdöğen (Chester V)

·       Gamze Gözalan (Barb)

·       Gürdal Tak (Cal)

·       İnanç Tak (Çocuk Walla)

·       Kayra Öktem (Genç Flint)

·       Oğuz Özoğul (Manny)

·       Murat Şenol (Maymun Steve)

·       Gökhan Özdemir (Flintly Mcallahan)

 

Editör: TE Bilisim