1971 Amerika yapımı meşhur William Friedkin filmi The French Connection’dan esinlenen Kanunun Kuvvetigerilimi yüksek bir suç filmi.

Öykünün başkarakteri, bir polis mahkemesi hâkimi olan Pierre Michel. Pierre’in kariyeri, yıllarını harcadığı bir dava nedeniyle batağa saplanmış durumdadır. Dava onun için bir takıntıya dönüşmüştür ve artık tek bir amacı vardır: Ülkenin en güçlü uyuşturucu kartellerinden birini alt etmek. Altı yıllık bir süreci anlatan ve 35mm çekilen bu karanlık film, özellikle başroldeki Oscar ödüllü Jean Dujardin ile dikkat çekiyor.


1975 Marsilya, genç polis memuru Pirere Micheal bölgeye yeni atanmıştır ve organize suçlarla baş etmek ilk hedefidir. Ortadan kaldırmak istediği suç örgütü de tüm dünyaya eroin satışı yapan 
mafya örgütü French Connection’dır. Tüm uyarılara rağmen olayı kişileştiren ve bu örgütü kökten çözmeye karar veren Pierre Micheal, örgütün başında ki dünyaca ünlü mafya babası Gaetan Zampa’nın hedefi haline gelir. Her ikisi de birbirinden kurtulmak için daha önce denenmemiş olanı denemek zorunda olduklarını anlayacaklardır. 

KANUNUN KUVVETİ | LA FRENCH| THE CONNECTION

Yönetmen: Cédric Jimenez
Senarist: Cédric Jimenez, Audrey Diwan
Görüntü Yönetmeni: Laurent Tangy
Kurgucu: Sophie Reine
Oyuncular: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Celine Sallette, Melanie Doutey, Benoît Magimel
Yapımcı: İlan Goldman
Yapım Şirketi: Légende Cinéma, Gaumont, Scope Pictures


İTHALATÇI: D YAPIM- DAĞITIMCI: PİNEMA

VİZYON TARİHİ: 17.04.2015

Editör: TE Bilisim