“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinde “İmbatla Dol Kalbim” belgeseli, 17 Nisan 2013 Çarşamba günü saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinin 4. sezonu, yönetmenliğini Hikmet Yaşar Yenigün’ün üstlendiği “İmbatla Dol Kalbim” belgeseliyle devam ediyor.

Belgesel, Türk edebiyat tarihinin önemli isimleri arasında yer alan Tarık Dursun K.’nın yaşamını ve sanatçı kişiliğini konu alıyor. Tarık Dursun K.’nın 60 yıllık sanat serüveni, öykücülüğü, gazeteciliği, Türk edebiyatına ve sinemasına kazandırdığı yapıtlar anlatılıyor. Ayrıca belgeselde, yazarın doğup büyüdüğü yer olan İzmir, çocukluk ve gençlik yılları ve sanat yaşamındaki yakın dostlarıyla yapılan kısa söyleşiler yer alıyor.

İmbatla Dol Kalbim” belgeseli, 17 Nisan Çarşamba günü Levent Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilir.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” 24 Nisan 2013 Çarşamba günü Gülşah Özdemir Koryürek’in yönetmenliğini üstlendiği“Türkiye’de Şekspir Olmak” belgeseliyle devam edecek.

Editör: TE Bilisim