Luka İncil'ine sadık kalınarak çekilen "Kurtarıcı" filmi, Hz İsa'nın kendi çağının koşulları içindeki öğretisinin ve mucizevi doğumundan, işkenceyle ölümüne kadar olan hikayesini anlatmaktadır.  Tüm dünya için bir barış mesajı olan film, içinde yaşadığımız çatışma ve karmaşa çağına umut getiren, kırılganlığımız hakkında bir dürüstlük filmi olarak karşımıza çıkıyor.

 

Filistinli yönetmen Robert Savo'nun, günümüzün en modern çekim tekniklerini kullanarak çektiği  2013 yapımı film, hikayenin geçtiği döneminin şartlarını vurucu bir şekilde perdeye yansıtmakta.


 

Çekimlerinin Ürdün ve Bulgaristan'da gerçekleştirildiği, "The Savior/Kurtarıcı" filminde çoğunlukla Ürdünlü Müslüman oyuncular yer alıyor.

 

Müzikleri Ürdünlü ünlü besteci Talal Abu Al Ragheb tarafından bestelenen filmin,  Arap müziği tarzında yapılan müziğinin bayan vokalleri , Bulgaristan'da tarihi Halk Korosu "Philip Koutev"in yedi kadın vokalisti tarafından, erkek vokalleriyse, St. Romanus the Melodist korosundan vokalistler tarafından seslendirildi.

 

Heybeliada Ruhban Okulunun tarihinde ilk defa bir film gösterimine ev sahipliği yapacağı etkinlik 27 Nisan Pazar günü saat 16:00'da Ruhban Okulu, Tören Salonu'nda gerçekleştirilecek.

İncil'den çıkmış güçlü bir dram...

 

The Savior – Sinema tarihinde İsa ilk defa eve geliyor.

 

THE SAVIOR – Luka İncili'ne dayanan, İncil'den alınmış, bir adamın yepyeni vizyonunun, kendi çağının ve vermek istediği mesajın, mucizevi doğuşundan işkenceyle ölümüne kadar olan hikayesi. Tüm dünya için bir barış mesajı. İçinde yaşadığımız çatışma ve karmaşa çağına umut getiren, kırılganlığımız hakkında bir dürüstlük filmi.

 

Bir Robert Savo filmi.

Oyuncular:
Shredy Jabarin – İsa,  Zuhair al Noubani – Zadok, Yussuf Abu-Warda – Luka, Mohammad Bakri – Hirodes, Ghassan Mashini – Pontius Pilatus, Ashraf Barhom – Yahuda İskariot, Abeer Issa – Elizabet, Nadera Emran – Samiriyeli kadın, Baker al Qabbani – Rahip Simun, Abdul Karim al-Qawasmi – Zekeriya, Nisreen Faour – Hirodiya, Lotuf Neusser – Caiaphas.

 

Kısa Sinopsis

Roma'nın dünyayı elindeki yaşam ve ölüm gücüyle yönettiği zamanlar. Roma'nın Filistin topraklarının isyan ve otorite ile kaynayan bir kazan olduğu zamanlar. Ve bu büyük tuvalin üzerinde Luka muazzam, şaşkınlık verici ve etkileyici bir hikaye anlatıyor.

Dünya tarihin bu anını bekliyor, ama hiç kimse Tanrı'nın onu İsa adında küçük bir bebek şeklinde meydana getireceğini tahmin etmiyor.

İsa'nın Beytlehem'de genç bir bakire olan Meryem tarafından yapılan mucizevi doğumunun çoğu İncil'de yazılıdır, ancak Nasıra'daki sessiz sakin gençlik yılları hakkında bilinenler azdır. Üvey babası Yusuf'un, İsa otuz yaşına gelmeden ve görevine başlamadan önce ölmüş olduğu sanılıyor.

 

Müzik

The Savior filminin müzikleri ünlü Ürdün'lü besteci Talal Abu Al Ragheb tarafından bestelendi. Arap müziği tarzında yaptığı müziğin vokallerini Bulgaristan'da kaydetmeye karar verdi.  Sofya'ya geldikten sonra geleneksel Bulgar müziğinden etkilendi ve ünlü Ulusal Halk Korosu Philip Koutev'in yedi bayan vokalistini bayan vokal kısımlarını yapmaları için ayarladık. Erkek vokal kısımları için St. Romanus the Melodist korosundan vokalistler kullandık. Bulgar halk müziği vokalleri ve özgün Ortodoks Kilisesi ilahilerini orijinal Arap müziğiyle harmanlanması, katıksız bir film müziğini eşsiz bir müzik deneyimine döndürdü. Sonuç, Mesih'in hayret verici yaşamı, ölümü ve dirilişinin doğal ve harika bir karışımı oldu.

 

 

www.thesavior.net

http://www.imdb.com/title/tt3151028/

https://www.facebook.com/TheSaviorTheMovie

Editör: TE Bilisim